Prof. dr. Dan Deleanu: De ce fac tinerii de 20 de ani accidente vasculare cerebrale

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Bolile structurale pot fi foarte periculoase, mai ales în cazul tinerilor de 20 de ani, care pot face accidente vasculare cerebrale. 

Despre riscurile bolilor structurale a vorbit prof. dr. Dan Deleanu în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, de la DC MEDICAL, din această săptămană.

„Pe lângă boala vasculară, boala coronariană, cardiologia intervențională sau tehnicile prin cateter, căci asta înseamnă, pot fi aplicate și la altă categorie de boli, cum ar fi bolile structurale."

Ce înseamnă acest lucru?

„Niște anomalii fie ale valvelor, fie ale pereților cardiaci sau vasculari, pot fi congenitale sau dobândite din naștere. O categorie, de exemplu, sunt maladiile congenitale care, unele dintre ele, ajung și la stadiul de adult. Sigur că există la copii, pot fi diagnosticate la copii, dar unele dintre ele, eu sunt un cardiolog de adulți, ajung și în stadiul de adult, cum ar fi defectele septale, efectul setal ventricular, cuartația de aortă care, la adulți, este indicația de primă intenție prin stentare, și nu prin operație. Deci sunt o categorie de boli care beneficiază de cardiologie intervențională, fie prin dilatări cu balonaș, fie prin stentări, cum ar fi coartația de aortă, fie prin închiderea acestor defecte cu umbreluță", a declarat prof. dr. Dan Deleanu.

Mulți tineri fac accidente vasculare cerebrale

„Cam 25% din populația generală poate să aibă foramen ovale patent. Mulți tineri, însemnând 20 de ani, pot face accidente vasculare cerebrale. Sunt accidente vasculare cerebrale fără o altă cauză care, de fapt, sunt datorate unor fenomene care apar prin acest foramen ovale patent. Acești pacienți pot beneficia de o intervenție relativ simplă prin care se închide acest defect și prin care se tratează trombozele care pot pleca din circulația venoasă în cea sistemică", a mai spus prof. dr. Dan Deleanu.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel