Prof.Dr. Bogdan Ovidiu Popescu: noi descoperiri în Alzheimer, la Academia de Sănătate

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Prof.Dr. Bogdan Ovidiu Popescu la Academia de Sănătate
Prof.Dr. Bogdan Ovidiu Popescu la Academia de Sănătate

Prof.Dr. Bogdan Ovidiu Popescu, președintele în exercițiu al Societății de Neurologie din România și șeful Clinii de Neurologie din cadrul UMF Carol Davila București de la Spitalul Clinic Colentina, este invitatul de astăzi al emisiunii Academia de Sănătate, care va fi transmisă EXCLUSIV de DC MEDICAL, de la ora 11.00. Subiectul emisiunii de astăzi în reprezintă boala Alzheimer. 

Boala Alzheimer este o afecțiune neurodegenerativă progresivă a creierului care apare, preponderent, mai ales la persoane de vârstă înaintată. Ea produce o deteriorare progresivă a funcțiilor de cunoaștere ale creierului, cu pierderea capacităților intelectuale ale individului afectat și a valorii sociale a personalității sale. Alături de Parkinson, Alzheimer forma cea mai comună de declin mintal la persoanele în vârstă și este din ce în ce mai frecventă din cauza creșterii longevității.

Prof.Dr. Bogdan Ovidiu Popescu, reputat neurolog, invitat astăzi, de la ora 11.00, la emisiunea Academia de Sănătate, moderată de academicianul Irinel Popescu, va vorbi despre noile teorii privind originea bolii și de descoperirile în materie de diagnostic și tratament din ultimii ani.

El este președintele în exercițiu al Societății de Neurologie din România și șeful Clinii de Neurologie din cadrul UMF Carol Davila București de la Spitalul Clinic Colentina.

Prof.Dr. Bogdan Ovidiu Popescu, care este și un cunoscut poet, are două doctorate, unul luat la UMF Carola Davila din București, iar al doilea la celebrul Institutul Karolinska, din Stockholm, Suedia.

Conform CV-ului său, el este Doctor în științe medicale – Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila" cu teza intitulată: „Moartea celulară (apoptoza) în țesutul nervos expus agresiunii" (2001) – cu distincția summa cum laude și Doctor în științe medicale – Institutul Karolinska, Stockholm, Suedia, cu teza intitulată: „Cell death and signal transduction pathways in Alzheimer's disease: The role of presenilin 1" (2004).

Emisiunea Academia de Sănătate va fi transmisă, la ora 11.00, simultan, pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube ale DC MEDICAL, iar ulterior, emisiune va putea fi vizionată și aici.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel