Stresul
Deși nu este considerată o afecțiune psihică, starea de stres afectează creierul în multe moduri. Stresul poate fi și un factor în pierderea apetitului, potrivit Clinicii Cleveland. Stresul poate determina unele persoane să ignore senzația de foame, ceea ce poate duce la omiterea meselor pentru o lungă perioadă de timp.
Dacă observați o scădere bruscă a apetitului și nu aveți alte condiții de sănătate subiacente, gestionarea stresului poate fi o modalitate de a vă reveni la normal.
Tulburări psihologice
Pierderea poftei de mâncare și modificările de greutate sunt frecvente la persoanele care sunt depresive, deoarece regiunea creierului care se ocupă de apetit are legături cu depresia.
Un studiu (link direct) publicat în aprilie 2016 în The American Journal of Psychiatry a descoperit că persoanele deprimate au arătat o activitate mai scăzută în regiunea creierului care se ocupă de apetit.
Alte afecțiuni psihologice precum tulburarea bipolară și anxietatea au fost asociate și cu pierderea poftei de mâncare.
Tulburări grave de alimentație, cum ar fi anorexia și bulimia, afectează, de asemenea, pofta de mâncare și relația cu alimentele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.