Probleme de vedere la copii, simptome și control. Sfaturi utile

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Leucemia limfoblastică acută
Leucemia limfoblastică acută

Copiii cu probleme de vedere sau probleme de sănătate oculară se confruntă cu multe bariere în viață, din punct de vedere academic, social și atletic. Îngrijirea ochilor poate sparge aceste bariere și poate ajuta copiii să-și atingă potențialul. De aceea este important ca aceste probleme de vedere să fie remarcate la timp. Iată principalele lor simptome:

Vederea nu apare așa, pur și simplu. Creierul unui copil învață să folosească ochii pentru a vedea, la fel cum învață să folosească picioarele pentru a merge sau o gură pentru a forma cuvinte. Cu cât o problemă de vedere este nediagnosticată și netratată mai mult timp, cu atât mai mult creierul copilului învață să se acomodeze cu problema respectivă de vedere, ceea ce nu e bine, arată expeții de la Asociația Americană de Optometrie (American Optometric Association).

De aceea, arată ei, o examinare completă a ochilor este atât de importantă pentru copii. Detectarea timpurie și tratamentul pot corecta problemele mare parte din problemele de vedere, astfel încât copilul dumneavoastră să poată învăța să vadă clar.

Iată care sunt simptomele problemelor de vedere la copii

E important ca primul examen medical să se facă atunci când copilul abia a venit pe lume. Vederea unui nou-născut nu este la fel de dezvoltată ca a unui copil mai în vârstă, deși progrese semnificative se fac în timpul primelor luni de viață, spun experții Asociației Americane de Optometrie.

Deși rare la această vârstă fragedă, semnele că sunt probleme de vedere în rândul nou-născuților și bebelușilor includ:

- Lăcrimare excesivă - acest lucru se poate întâmpla pentru că sunt blocate căile lacrimare. Dacriocistita cronică este o afecțiune care apare atunci când, pentru că un canal lacrimal este înfundat, lacrimile nu se mai scurg normal, iar ochiul pare constant înlăcrimat, iritat.

- Pleoape roșii sau iritate - acest lucru ar putea semnala o infecție a ochilor.

- O întoarcere constantă a ochilor - acest lucru poate semnala o problemă cu controlul mușchiului ocular.

- Sensibilitate extremă la lumină - aceasta poate indica o presiune ridicată în ochi.

- Pupila are una spect albicios - aceasta poate indica o tumoare de ochi care ar putea fi canceroasă.

Când îl duci la control

Potrivit ghidurilor românești, în mod normal, orice copil ar trebui examinat oftalmologic:

- prima dată în maternitate, atunci când abia s-a născut, de către medicul neonatolog; La externare ar trebui să lis e recomandă părinților să ducă micuțul la un oftalmolog.

- al doilea control, ar trebui făcut la vârsta de 3 luni, și poate fi făcut de către medicul pediatru al copilului.

- apoi, la 1 an, 3 ani, 5 ani, ar trebui făcute examene de către medicul oftalmolog.

Potrivit ghidului american, în primele zile de viață, mai ales la copiii născuți prematur, trebuie făcute examene oftalmologice. Aceste consultații sunt efectuate în primul rând pentru a monitoriza prezența și progresia Retinopatiei de Prematuritate, cândva considerată o afecțiune netratabilă, care poate duce la orbire. Cercetările au arătat că o examinare atentă a retinei la sugarii cu risc, începând cu vârsta gestațională corectată la 30-32 săptămâni, poate contribui la reducerea apariției pliurilor posterioare ale retinei și / sau a detașărilor retinei, deoarece laserul sau crioterapia timpurie pot fi efectuate acolo unde este indicat.

În plus, examinarea ochiului de către oftalmolog este indicată la nou-născuți cu alte anomalii, deoarece implicarea oculară poate să apară la mai multe sindroame dismorfice.

Consult la medic, de la bebeluși la școlari

Apoi, conform ghidului Asociației Americane de Optometrie, copiii mici trebuie să facă un examen complet pentru ochi de la o vârstă cuprinsă între 6 și 12 luni, imediat după perioada critică în care ochiul trece prin transformări rapide și profunde și este, tocmai de aceea, sensibil la interferențe în dezvoltarea normală.

- Copiii preșcolari ar trebui să facă cel puțin un examen de ochi complet între vârstele de 3 și 5 ani pentru a preveni sau diagnosticha din timp orice condiție care poate avea efecte pe termen lung;

- Copiii în vârstă școlară (între 6 și 18 ani) trebuie să facă un examen cuprinzător înainte de a intra în clasa I și anual după aceea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel