Prinţul Harry a vorbit despre burnout de față cu Serena Williams

Rodica Mitu |
Data publicării:
Foto Pexels
Foto Pexels

Ducele de Sussex a dezvăluit că s-a confruntat cu burnout-ul.

Prinţul Harry, în vârstă de 37 de ani, a făcut dezvăluirile în timpul unui streaming live alături de jucătoarea de tenis Serena Williams, eveniment găzduit de o platformă de sănătate mintală căreia i s-a alăturat începând cu 2021.

Ducele de Sussex a spus că a cunoscut ce înseamnă „a ajunge literalmente la capătul a tot ce aveam”: „Atunci, eşti nevoit să cauţi în interiorul tău, pentru că tot ceea ce te înconjoară simţi că funcţionează împotriva ta şi acesta este singurul mod în care poţi cu adevărat să lupţi.”

„Îngrijirea de sine este primul lucru care începe să dispară. Nu mă feresc să recunosc asta ca soţ şi ca tată”, a spus Prinţul Harry.

În timpul conversaţiei, Serena Williams a vorbit despre relaţia ei apropiată cu ducele şi despre faptul că prinţul „rezolvă mereu problemele din viaţa mea”, notează Agerpres. Câştigătoare a 23 de titluri de Grand Slam, Serena Williams, în vârstă de 40 de ani, a dezvăluit că ea şi Harry au vorbit „ore în şir”, iar el a fost pentru ea un „mentor”. 

 

 

Citește pe DC Medical: Meseria cea mai expusă sindromului burnout

 

Medicul Mihai Bran a explicat la „Dicționar Medical” că stresul, prin derivații săi precum bolile cardiovasculare, poate să ucidă. „Nu știu dacă per se poate să ucidă, dar derivații din stres pot ucide, pentru că stresul poate predispune la boli cardiovasculare: insuficiență cardiacă, hipertensiune, tulburări de ritm cardiac, care pe un teren tarat, pot să te omoare”, a explicat el.

Pe de altă parte, medicul mai spune că sindromul burnout este recunoscut de către OMS și că medicii sunt una din categoriile cele mai expuse.

„Burnoutul este un sindrom care, de curând, a fost și recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății. Nu e o chestie nouă, prima oară a fost descris undeva prin anii 70 de către un psiholog și a fost evidențiat la lucrătorii din domeniul sanitar. Din camerele de urgență. Și descrie că este similar unei oboseli cronice, dar persoanele respective nu mai fac lucrurile de plăcere, devin cinice legat de activitățile la locul de muncă, nu se mai concentrează, încep să nu mai doarmă bine, dezvoltă tulburări de anxietate, uneori chiar stări depresive. De multe ori, poți chiar să-l confunzi cu un episod depresiv, dar tot acest ansamblu de semne și simptome este legat de locul de muncă. Nu poți să faci burnout dacă ești casnic. Se întâmplă într-un context al locului de muncă”, a explicat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel