Principala cauză a anxietății și depresiei. Ramona A. Dumitru: Cei mai predispuși la această tulburare sunt bătrânii

Vlad Crăciunoiu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Care sunt cauzele comune care provoacă anxietatea, respectiv depresia? Cum ne afectează anxietatea și depresia viața de zi cu zi?

"Anxietatea este un răspuns corect care vine ca urmare a unui eveniment negativ, respectiv un accident sau demisia sau punerea pe liber de la job sau o boală despre care afli.

Anxietatea poate să apară în cuplu, în familie, la job sau în structurile academice.

Anxietatea este o tulburare comună atât pentru copii cât și pentru adulți. Cei mai predispuși la această tulburare sunt bătrânii. Studenții în schimb o resimt cel mai intens datorită tipologiei hormonilor lor, respectiv ce implicații emoționale există atunci când ești tânăr adult.

Depresia este cauzată de tot ceea ce înseamnă structură hormonală dar poate avea și o structură pur organică. De asemenea, depresia poate fi poate apare în urma unui divorț, în urma unui presupus divorț, în urma unei trădări / înșelări.

Depresia poate fi cauzată unui incident în interiorul familiei, aflarea unei vești negative, schimbare obligat forțată de profesie și sau elemente care țin de atac și sau viol. Cele mai comune, și pentru una și pentru alta sunt: stimulii negativi din familie, respectiv stimulii negativi în varianta de structură academică sau job", a declarat Ramona A. Dumitru, pentru DC Medical.

Cum ne afectează anxietatea și depresia viața de zi cu zi?

"Anxietatea și depresia viața de zi cu zi îndepărtându-ne de realitate.

Subiectul se îndepărtează de realitate spunând că el nu mai te interesat, că numai simte nicio bucurie pentru a realiza anumite taskuri, respectiv subiectul diagnosticat cu anxietate și sau depresie sau ambele spune și susține că își dorește foarte tare să se îndepărteze, să se retragă, să nu mai aibă nici un fel de responsabilitate, exceptând structura depresivă care îl oprește din funcționare.

Există episoade depresive majore care îl opresc pe subiect din funcționare, respectiv subiectul nu mai poate face absolut nimic", a declarat psihologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel