Primul pas pentru îndepărtarea anxietății și depresiei. Ramona A. Dumitru: Dacă faci asta ești în afara pericolului cu potențial distructiv și 100% toxic

Vlad Crăciunoiu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Anxietate depresie - Foto: Freepik
Anxietate depresie - Foto: Freepik

Sfaturi de auto-ajutor pentru tinerii și oamenii care trec prin anxietate și depresie.

Pentru a îndepărta anxietatea și depresia, este esențial să respectăm un program zilnic care include activitate fizică și un regim alimentar echilibrat, evitând alimentația hipercalorică, recomandă psihologul, care ne-a spus că evitarea nervoității și a stresului este crucială. 

"Primul sfat pentru îndepărtarea anxietății și a depresiei: respectarea unui program zilnic care conține elemente de sport, elemente de viață sportivă, respectiv o noțiune concretă de regim alimentar, niciodată hipercaloric.

Avem de-a face cu însămânțarea ideii de a citi măcar un capitol dintr-o carte, orice carte pe zi, în fiecare zi și de asemenea de-a face cei 15.000 de pași care sunt foarte importanți pentru sănătatea cerebrală.

Avem nevoie să nu ne enervăm, să nu ne stresăm, avem nevoie să înțelegem cum funcționează universul nostru de acasă, de la școală respectiv de la universitate sau liceu și evident, cel personal ca să nu aducem stresul și epuizarea.

Cele mai importante sfaturi în legătură cu ideea de prevenție a anxietății și depresiei fac legătură, se conectează cu tot ce înseamnă element de prevenție. Elementul de prevenție este 100% abordabil prin noțiunea concretă și 100% etică de îndepărtare a tot ceea ce înseamnă stres și epuizare.

Atât timp cât stresul și epuizarea sunt anulate, respectiv subiecții se pot conecta cu lumea fără stres și fără epuizare atunci subiectul este în afara pericolului cauzat de potențialul distructiv și 100% toxic al anxietății și depresiei", a declarat Ramona A. Dumitru, pentru DC Medical.

Ce tratamente și terapii sunt considerate eficiente pentru tratarea anxietății și a depresiei?

"Pentru ambele tipuri de tulburări afective, atât pentru anxietate cât și pentru depresie avem face cu o serie concretă de terapii, terapia cognitiv comportamentală, asta după ce subiectul a fost diagnosticat de psiholog de psihologul clinician, terapia sistemică pentru descoperirea surselor din interiorul familiei și sau a cercului de prieteni și sau a cercului de colegi de la job.

De asemenea, există o structură concretă a dezvoltării personale și emoționale care poate ajuta din punct de vedere al soluționării anxietății persoanele deja diagnosticate cu anxietate ușoară spre medie.

Fără acordul unui psiholog clinician sau fără acordul unui medic psihiatru atât depresia cât și anxietatea nu pot fi diagnosticate. În urma diagnosticului, psihologul clinician stabilește cine se ocupă, în ce fel concret de pacient, respectiv psihoterapeutul sau o altă structură care intră sub incidența facilitatorului de sănătate mentală", a mai spus psihologul.

* Acest articol face parte din campania DC Medical de informare și educare - "Sănătatea mintală: lupta noilor generații cu depresia și anxietatea, dar și cu prejudecățile lumii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel