Primul caz de REINFECȚIE cu tulpina mutanta de coronavirus din Africa de Sud, pacientul e ÎN STARE CRITICĂ

Dana Lascu |
Data publicării:
Poză cu caracter informativ. Medici din secțiile de terapie intensivă COVID - 19. Foto. Spitalul Militar Central / Daniel Iancu
Poză cu caracter informativ. Medici din secțiile de terapie intensivă COVID - 19. Foto. Spitalul Militar Central / Daniel Iancu

Medicii din Franța tratează un pacient grav bolnav de COVID-19 care a fost infectat cu coronavirus, s-a vindecat, iar patru luni mai târziu s-a reinfectat cu tulpina mutantă de coronavirus din Africa de Sud. Cazul a fost publicat într-un raport de caz și este primul de acest gen.

Bărbatul în vârstă de 58 de ani, care se vindecase de COVID, dar a ajuns în stare gravă la spital, patru luni mai târziu, după ce s-a infectat a doua oară, de data aceasta cu tulpina mutantă dn Africa de Sud, avea antecedente de astm. 

Inițial el a avut primul test pozitiv pentru Covid-19 în septembrie, când a venit la spital cu febră și dificultăți de respirație. 

Simptomele au persistat doar câteva zile, iar bărbatul a ieșit apoi negativ la două teste Covid-19, în decembrie 2020.

Cu toate acestea, bărbatul a fost internat în spital în ianuarie și a fost diagnosticat cu varianta sud-africană de coronavirus. 

Starea pacientului s-a înrăutățit, iar în prezent este în stare critică, fiind conectat la un ventilator.

„Aceasta este, după cunoștințele noastre, prima descriere a reinfecției cu varianta sud-africană (varianta) care provoacă un COVID-19 sever, la patru luni după o primă infecție ușoară”, au spus autorii unui studiu publicat săptămâna aceasta în revista Clinical Infectious Diseases (link direct raport de caz).

Opt mutații cheie

Varianta de coronavirus 501Y.V2 care a apărut la sfârșitul anului trecut în Africa de Sud, a provocat imediat alarmă în rândul specialiștilor în boli infecțioase. 

Are opt mutații cheie, dintre care una afectează proteina spike a virusului, făcând-o mai eficientă la legarea de celulele umane și, prin urmare, mai infecțioasă, notează rfi.fr. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel