Primul caz de febră Dengue detectat în Franța. Autoritățile, în alertă

Monika Baciu |
Data publicării:
febra dengue - FOTO: Freepik
febra dengue - FOTO: Freepik

Această boală răspândită de țânțari face victime. Boala poate fi fatală.

Această boală se răspândește prin intermediul țânțarilor și este de obicei întâlnită în climatul tropical, dar insectele au fost acum detectate și în Europa. Europenii care călătoresc în Franța sunt sfătuiți să fie precauți, deoarece a fost detectat un caz de febră Dengue.

Autoritățile sanitare au confirmat primul caz de febră Dengue în sud-estul țării.

Persoana infectată provine din La Colle-sur-Loup, lângă Nice, conform Agenției Regionale de Sănătate Provence-Alpes-Côte d'Azur (ARS Paca).

Spre deosebire de alte cazuri de febră Dengue, aceasta nu a călătorit într-o zonă contaminată în cele 15 zile care au precedat apariția simptomelor.

Se raportează că a contractat boala în Franța metropolitană. Acest lucru a ridicat îngrijorări printre autorități, deoarece înseamnă că țânțarii tigru infectați, care sunt originari din Asia, sunt nu doar prezenți în Franța, dar și răspândesc boala. În consecință, autoritățile lucrează pentru a elimina insectele din zonă.

Vezi și: Nefropatia diabetică: cauze, simptome și tratament. Cum afectează diabetul funcția rinichilor

Controlul țânțarilor

"Pentru a preveni răspândirea bolii, controlul țânțarilor este efectuat de Acordul Interdepartamental pentru Controlul Țânțarilor de pe Coasta Mediteraneană (EID-Med) la est de municipalitate (pe drumuri publice, în grădini private).

Scopul este eliminarea potențialilor țânțari adulți infectați pentru a preveni mușcăturile altor persoane din cartier și eliminarea locurilor de reproducere a larvelor.

Această acțiune de control l țânțarilor va fi completată de o anchetă din ușă în ușă efectuată de ARS și de Sănătatea Publică Franceză în zona afectată pentru a identifica persoanele care pot avea simptome, a le informa despre măsurile de urmat și a difuza mesaje de prevenire.

În final, spitalele, medicii privați și laboratoarele de analize medicale din sector sunt, de asemenea, mobilizați pentru a îngriji și a testa persoanele care pot prezenta simptome de febră Dengue și a le raporta la ARS", transmite ARS Paca, potrivit France Bleu.

Vezi și: Alimentele esențiale pentru sănătatea ochilor. Conțin nutrienții care te protejează împotriva degenerescenței maculare

Febra Dengue, simptome

Febra Dengue - FOTO: Freepik

Febra Dengue este o infecție virală care se răspândește de la țânțari la oameni. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), este cunoscută și sub numele de "febra cu oase rupte" din cauza durerii severe în oase pe care o poate cauza.

Cu toate acestea, multe persoane infectate nu vor prezenta simptome. Pentru cei care o fac, OMS spune că cele mai comune simptome sunt febra mare, durerea de cap, durerile corporale, greața și erupția cutanată.

Alte semne includ:

- Durere în spatele ochilor

- Dureri musculare și articulare

- Vărsături

- Ganglioni umflați

Majoritatea persoanelor se vor recupera în una până la două săptămâni, dar unele persoane dezvoltă febră Dengue severă și au nevoie de îngrijire în spital. În cazuri severe, febra Dengue poate fi fatală.

Vezi și: Laptele, esențial în cazul persoanelor de peste 50 de ani. Scade riscul de boli de inimă

Simptomele severe includ:

- Durere abdominală severă

- Vărsături persistente

- Respirație rapidă

- Sângerări ale gingiilor sau nasului

- Oboseală

- Agitație

- Sânge în vărsături sau scaune

- Sete excesivă

- Piele palidă și rece

- Senzație de slăbiciune

"Persoanele cu aceste simptome severe ar trebui să solicite îngrijire imediată", mai arată OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel