SANADOR anunță deschiderea Centrului de fertilizare in vitro SANADOR, care furnizează servicii medicale de reproducere umană asistată la cele mai înalte standarde de excelență.
Activitatea Centrului FIV SANADOR este coordonată de Conf. Dr. Nicolae Poiană, medic cu o experiență de peste 40 de ani în specialitatea obstetrică-ginecologie, cu peste 10.000 de nașteri la activ și cu sute de reușite în fertilizarea in vitro în peste 15 de ani de activitate dedicată.
Conf. Dr. Nicolae Poiană este coordonatorul Centrului FIV SANADOR și medic colaborator al Spitalului Clinic SANADOR.
Dr. Nicolae Poiană este conferențiar universitar, medic primar Obstetrică-ginecologie, doctor în Științe Medicale, coordonatorul Centrului FIV SANADOR cu competențe în tratamentul infertilității cuplului și reproducere umană asistată, Colposcopie, Endoscopie ginecologică, Ecografie obstetricală și ginecologică
Centrul FIV SANADOR. Cum a ajuns o realitate
”Era o necesitate. Întotdeauna, această instituție medicală, cu multă ambiție își completează paleta, își completează activitățile cu cele mai înalte și noi cuceriri ale medicinei. Lipsea din oferta clinicii un centru de FIV.
Asta nu neaparat din cine știe ce considerente egoiste, ci pentru că ideea a fost întotdeauna de a se alinia cerințelor și necesităților momentului respectiv, așa încât această idee s-a născut în urmă cu circa un an și după muncă, investiții, idei, nu în ultimul rând persoane implicate în construcția, integrarea acestei activități și clinici își începe activitatea”, a spus dr. Nicolae Poiană este conferențiar universitar, medic primar Obstetrică-ginecologie, doctor în Științe Medicale, coordonatorul Centrului FIV SANADOR, în exclusivitate la DC MEDICAL.
”Ce face diferența? Oamenii, aparatura? Ce noutăți au adus descoperirile medicale și tehnologice din ultima vreme”, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu, moderatorul emisiunii.
Prima fertilizare in vitro, acum 45 de ani
”Este o întreagă istorie. Este un moment extraordinar de potrivit deoarece acum se vor împlini 45 de ani de când s-a născut primul bebeluș în eprubetă, prima fetiță, care a fost adusă pe lume de doi pionieri și doi stâlpi ai reproducerii umane asistate medical, Robert Edwards-Patrick Steptoe-Jean Purdy.
Are 45 de ani acum. Știu că a avut o viață absolut normală, nu a avut niciun fel de probleme de sănătate. Este una din marile întrebări pe care le pun cei care solicită aceste protocoale, aceste proceduri. Nu este așa, dimpotrivă. Grație studiilor făcute în această direcție, noi, prin această activitate încercăm să reproducem cât mai fidel ceea ce se întâmplă natural în trupul uman.
Nu există niciun fel de diferențe. A avut o familie, a fost sănătoasă și nu știu dacă la rândul ei a avut copii. Este un moment istoric”, a mai completat dr. Nicolae Poiană este conferențiar universitar, medic primar Obstetrică-ginecologie, doctor în Științe Medicale, coordonatorul Centrului FIV SANADOR.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.