"Premiul Value&Quality Award recunoaşte calitatea superioară a produselor şi serviciilor aflate în competiţie, promovează dezvoltarea ofertelor competitive pe piaţa internaţională şi sprijină consumatorii în alegerea produselor şi serviciilor de calitate", au anunţat, joi, organizatorii taberei ScoliCamp, într-un comunicat de presă Agerpres.
Tabăra ScoliCamp, care a ajuns în acest an la a patra ediţie, este un proiect inovativ pentru tratamentul multidisciplinar al scoliozei la copii şi adolescenţi, singurul de acest gen din România şi se derulează împreună cu Centrul Terapie pentru Mişcare din Bucureşti.
"Organizăm aceste tabere deoarece ne dorim să devină treptat un ajutor pentru copii, pentru ca ei să se poată însănătoşi cât mai repede. Printr-un tratament corespunzător, un tratament multidisciplinar al scoliozei, supravegheat de specialişti, starea acestor adolescenţi se poate îmbunătăţii considerabil. Primirea Premiului Value&Quality Award ne confirmă încă o dată calitatea serviciilor oferite de OrtoProfil", a declarat preşedintele OrtoProfil, Frunda György.
Programul terapeutic din cadrul ScoliCamp este coordonat de către Szilágyi Zsolt, kinetoterapeut la Centrul Naţional de Reabilitare OrtoProfil din Târgu-Mureş, şi Bogdan Goga, kinetoterapeut, fondatorul Centrului Terapia pentru Mişcare din Bucureşti.
"În această tabără am încercat să creăm o echipă multidisciplinară, care include fizioterapeuţi, psihoterapeuţi, instructori şi tehnicieni ortopezi. Suntem foarte mândri de acest premiu, este o apreciere aparte a muncii noastre", a precizat Szilágyi Zsolt, citat în comunicatul de presă.
Bogdan Goga a arătat că premiul obţinut la Budapesta este încununarea unei colaborări de peste cinci ani, în cadrul căreia au fost căutate cele mai bune soluţii pentru pacienţii cu scolioză.
"Pe perioada taberei, participanţii urmează un program terapeutic bine conturat de specialişti, dublat de activităţi sportive şi de socializare, în care fetele învaţă să accepte purtarea corsetului, dar primesc şi suport psihologic. Participarea în cadrul unui grup de suport, cu persoane care au aceeaşi problemă, le determină să îşi împărtăşească experienţele, să îşi exprime trăirile, pentru că dincolo de afecţiunea medicală scolioza este un cumul de emoţii, iar impactul psihologic al scoliozei asupra copiilor şi adolescenţilor are loc pe mai multe planuri, de la a se izola de ceilalţi, până la a se percepe distorsionat şi a avea gânduri negativiste (...) Începând cu anul 2016, copiii din România, diagnosticaţi cu scolioză, care practică terapia Schroth, au ocazia de a participa în cadrul taberei de scolioză ScoliCamp, tabăra fiind un prilej să primească mai multe informaţii despre problemele lor de sănătate, să înveţe cum să trăiască într-o relaţie de prietenie cu corsetul, să participe la un grup de suport moderat de către psiholog dar şi să îşi facă noi prieteni, care la rândul lor se confruntă cu aceeaşi problemă de sănătate, scolioza", mai precizează organizatorii ScoliCamp
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.