Precizări legate de cei 30 de bebeluși morți. Conducerea spitalului: poziția exprimată este una personală

Florina Pop |
Data publicării:
Nou-născuți
Nou-născuți

Conducerea Spitalului Marie Curie din București face publice câteva precizări privind declarațiile medicului Cîrstoveanu legat de moartea a 30 de bebeluși din lipsa dotărilor.

Medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției Terapie Intensivă Neonatologie de la Spitalul Marie Curie din București, a declarat că 30 de bebeluși au murit anul acesta la unitatea medicală unde lucrează din lipsa dotărilor. Tot azi, conducerea spitalului a dat o serie de precizări.

Declarația medicului:

”În România, mor foarte mulţi copii la nivelul 2 de îngrijire medicală, ceea ce este un lucru foarte grav. Suntem chemaţi de multe ori în justiţie pentru omor din culpă pentru că nu putem să îi primim în spital. Nu putem să îi aducem în spital din varii motive şi mor acolo. Asta este problema noastră. României îi lipsesc 100 de paturi de ATI cu personal, cu finanţare, cu consumabile. La noi, pentru că este o presiune extraordinară, suntem o secție care lucrăm cu grad de ocupare 110%, cel mai înalt grad de îngrijire medicală neonatală Terapie Intensivă. 

De când am dat drumul aplicaţiei informatice, 30 au murit pe listă şi ne-am uitat la ei pentru că nu am putut să le facem nimic. Nu am putut să îi internăm să îi tratăm”, a spus medicul Cătălin Cîrstoveanu.

Precizările conducerii Spitalului Marie Curie:

”Referitor la informațiile prezentate în spațiul public de către dl dr Cătălin Cîrstoveanu, șef secție TINN (Terapie Intensivă nou-născuți) și coordonator al programului TIIN din cadrul Spitalului Marie Curie precizăm următoarele:

- poziția exprimată de doctorul Cîrstoveanu este una personală și nu angajează conducerea Spitalului Marie Curie

- cei 30 de nou-născuți decedați de la începutul anului, la care se referă domnul Cîrstoveanu, nu au fost internați în spitalul nostru, ci se aflau pe o listă de așteptare conform afirmațiilor doctorului Cîrstoveanu. Secția condusă de dr Cîrstoveanu, una de excelență în domeniul Terapiei Intensive Neonatologice în România, nu poate interna toate urgențele

- în legătură cu finanțarea acordată programului TINN de către Ministerul Sănătății precizăm că sumele alocate până azi însumează 1,3 milioane de lei; în cursul zilei de azi s-au mai primit 800.000 de lei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel