Praful care întărește oasele este realizat din…coji de ouă. Cojile de ouă nu sunt doar una dintre cele mai ieftine surse de calciu – dar par să fie și cele mai eficiente pentru a preveni osteoporoza. Dacă îţi este greu să îndeplineşti necesarul de calciu sau dacă suferi de osteoporoză, pudra de coji de ouă de casa este o alternativă eficientă şi ieftină la suplimentele comerciale.
De fapt, studiile arată că praful din coajă de ouă este plină de calciu și poate întări oasele persoanelor cu osteoporoză. Pregătirea prafului de coajă de ou la domiciliu este ușoară. După fierberea și uscarea cojilor, le puteți zdrobi cu un pistil și mojar și amestecați pulberea cu apă sau adăugați-o la alimente.
Coajă de ouă, sursă ieftină și eficientă pentru suplimentarea de calciu
De mulți ani ni s-a spus despre beneficiile pentru sănătate ale ouălor. Sunt ieftine și o sursă excelentă de proteine. Puteți să le prăjiți, să le coaceți sau să le adăugați în creme sau supe. Dar cum rămâne cu cojile de ouă? De fapt, studiile sugerează că s-ar putea să pierdem o sursă esențială de calciu atunci când aruncăm cojile de ouă.
Cojile de ouă sunt comestibile?
Ei bine, răspunsul este da, dar trebuie să le curățați și să vă asigurați că le pregătiți bine. Întrebarea mai mare aici ar putea fi, "de ce aș vrea să mănânc coji de ouă?".
Beneficiile pentru sănătate ale cojilor de ouă
Iată câteva dintre cele mai uimitoare beneficii pentru sănătate ale cojilor de ouă:
Au proprietăți antiinflamatorii. Membranele cojilor de ouă pot fi o terapie alternativă pentru afecțiunile care afectează țesutul conjunctiv al articulațiilor, deoarece ajută la ameliorarea durerii.
Acestea ajută la protejarea smalțului dinților. Pudra de coji de ou este o componentă esenţială în studiile stomatologice care se concentrează pe remineralizarea smalțului. Studiile arată că pulberea de coajă de ou are niveluri mai scăzute de minerale toxice, cum ar fi mercurul, cadmiul, aluminiul și plumbul.
Acestea ajută la întărirea oaselor și la tratarea osteoporozei. Calciul din cojile de ouă ajută la întărirea oaselor, ceea ce va trata afecțiuni precum osteoporoza.
Cojile de ouă sunt bogate în calciu. O coajă de ou de dimensiuni medii poate oferi de două ori doza zilnică de calciu, făcându-l astfel un aliment bun bogat în calciu. Amintiți-vă, calciul este esențial pentru creșterea și dezvoltarea oaselor.
Vezi și: Foamea permanentă, semnele pe care le transmite organismul. Ce boli ai putea avea
La ce trebuie să fii atent când prepari praful din coajă de ou
Există unele riscuri sau efecte secundare care vin cu consumul de coji de ouă. Dacă nu sunt zdrobite fin, bucățile zimțate vă pot irita gâtul și vă pot deteriora esofagul, iar dacă nu sunt sterilizate corespunzător, pot provoca salmonella.
Consumul de prea mult calciu poate duce la o supraabundență în corpul dumneavoastră. Cantitățile excesive de calciu se manifestă în simptome precum scăderea tensiunii arteriale, bătăi neregulate ale inimii, oboseală, vărsături și greață. Nu numai că, se poate produce, de asemenea, pietre la rinichi. În timp ce acestea sunt puțin probabil să se întâmple de la calciu pe bază de alimente, cum ar fi coji de ouă, organismul nu-l procesează mai lent și ar trebui să exercite prudență, arată Health Cautions.
Praful din coji de ouă este un supliment eficient de calciu
Cojile de ouă constau din carbonat de calciu, împreună cu cantități mici de proteine și alți compuși organici. Carbonatul de calciu este cea mai comună formă de calciu din natură, alcătuind scoici, recife de corali și calcar. Este, de asemenea, cea mai ieftină și cea mai disponibilă formă de calciu în suplimente.
Vezi și: Pijamalele, responsabile de calitatea somnului și a sănătății. Cum să alegi îmbrăcămintea de noapte
Cum îți prepari acasă praful din coji de ouă
Puteți face fie propriile suplimente de coajă de ou la domiciliu dintr-un singur ingredient. Pulberea de coajă de ou poate fi făcută acasă folosind un pistil și mojar. Puteți folosi și un blender sau o sită pentru a cerne particulele mai mari.
Doar asigurați-vă că măcinați cojile de ouă în pulbere sau fragmente foarte mici înainte de a le mânca. Dacă intenționați să depozitați pulberea pentru o utilizare ulterioară, este o idee bună să uscați cojile înainte de a le zdrobi.
Puteți adăuga apoi pulberea la alimente sau amestecați-o cu apă sau suc. Un studiu a concluzionat că unele dintre cele mai bune alimente la care puteți adăuga prajul de coji de ouă sunt pâinea, spaghetele, pizza și carnea prăjită.
Aproximativ 2,5 grame de coji de ouă ar trebui să fie suficiente pentru a satisface cerințele zilnice de calciu ale unui adult.
Pentru a fi în siguranță, moderați-vă aportul și nu luați suplimente de calciu decât dacă este recomandat de un profesionist din domeniul sănătății.
Unii experți descurajează aportul regulat de suplimente de calciu și se îndoiesc de beneficiile lor pentru sănătatea oaselor.
De asemenea, aceștia sunt îngrijorați de faptul că aportul excesiv de calciu poate cauza probleme de sănătate, cum ar fi pietrele la rinichi, și poate crește riscul de boli de inimă, arată Healthline.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.