Povestea tinerei care moare dacă e sărutată. Iubitul ei nu trebuie să mănânce 24 de ore dacă vrea să o vadă. Orice miros sau atingere o bagă în șoc anafilactic

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Sarut - Foto: Freepik @Tereza Images
Sarut - Foto: Freepik @Tereza Images

Un singur sărut îi poate fi fatal. Orice atingere, miros sau chiar gest de afecțiune o poate trimite direct în șoc anafilactic. Cele 3 reguli stricte pe care trebuie să le urmeze iubitul ei dacă vrea să o vadă. Una este drastică.

Vezi și: 

Ciuperca vindecătoare de cancer: programează moartea celulelor canceroase. Lovește tumoarea din interior și o oprește

"Îi întrebam de ce vor magneziu și rămâneau ȘOCAȚI". O farmacistă rupe tăcerea. Dacă iei ACEST magneziu, s-ar putea să NU te ajute

Foto: Freepik

Caroline Cray Quinn, o tânără de 25 de ani, se confruntă cu o boală rară și extrem de gravă, cunoscută sub numele de sindromul de activare mastocitară (MCAS).

În cazul Carolinei, până și un singur sărut, un gest care pentru majoritatea oamenilor este un semn de afecțiune și apropiere, reprezintă un pericol de moarte. De altfel, orice greșeală sau expunere necontrolată la astfel de factori poate declanșa o reacție alergică severă, care îi poate pune viața în pericol.

Aceasta afectează o persoană din 150.000 și este caracterizată prin reacții alergice severe la stimuli obișnuiți precum alimentele, mirosurile sau factorii de mediu.

Printre simptomele ce pot fi declanșate de un sărut se numără dificultățile de respirație, umflarea gâtului și chiar leșinul. Caroline a explicat că trebuie să fie extrem de precaută în tot ceea ce face.

De exemplu, înainte de a-și săruta partenerul, acesta trebuie să urmeze un set strict de reguli stabilite de echipa medicală:

- Trebuie să se spele pe dinți

- Trebuie să evite să mănânce cu trei ore înainte de a se apropia de ea.

- Nu trebuie să consume niciunul dintre cei șase alergeni principali cu cel puțin 24 de ore înainte de a o săruta.

Aceste măsuri sunt necesre pentru a evita un episod anafilactic care i-ar putea pune viața în pericol.

În ciuda acestor măsuri, Caroline a mărturisit că uneori tot simte simptome ușoare, precum o mâncărime pe buze sau în gură, semnale care o alertează să ia imediat medicamentele de urgență.

Uneori, în ciuda acestor precauții, simt o ușoară mâncărime a gurii sau a buzelor, un semnal că trebuie să mă opresc imediat și să iau medicamente de urgență. Poate că regulile mele de întâlnire ar putea fi utile pentru persoanele care nu sunt sigure de intențiile partenerului lor. Dacă sunt de acord să urmeze aceste reguli, înseamnă că le pasă cu adevărat”, a declarat Caroline pentru Il Messagerio.

În ciuda situației dificile, Caroline abordează totul cu o atitudine pozitivă și chiar cu umor. Ea a glumit pe profilul său de socializare că regulile ei stricte de întâlnire ar putea fi utile și altora, afirmând că, dacă partenerul ei respectă aceste reguli, înseamnă că ține cu adevărat la ea.

Diagnosticul de MCAS i-a fost pus abia în 2017, deși ea a suferit de alergii încă din copilărie. De la vârsta de doi ani, Caroline a avut alergii la diverse alimente precum arahidele, nucile și susanul, dar până în 2017 a reușit să ducă o viață relativ normală. Totul s-a schimbat când o reacție alergică gravă a declanșat o serie de episoade anafilactice succesive, ceea ce a dus la apriția unor noi alergii și, în cele din urmă, la diagnosticul de sindrom de activare mastocitară.

Ce este sindromul de activare mastocitară (MCAS)?

MCAS este o afecțiune care face ca mastocitele, celulele esențiale în răspunsul imun al organismului, să elibereze substanțe chimice precum histamina într-un mod necontrolat. Aceasta declaneșează reacții alergice severe și, în cazuri extreme, șoc anafilactic. Manifestările bolii variază de la dificultăți de respirație și umflarea gâtului la leșin, și necesită monitorizare continuă pentru a preveni cirzele.

Simptomele includ erupții cutanate, dificultăți de respirație, dureri abdominale, amețeli și chiar șoc anafilactic. Persoamene cu MCAS pot fi sensibile la o gamă largă de factori declanșatori, inclusiv alimente, medicamente, mirosuri și temperaturi, necesitând o monitorizare constantă și tratamente preventive.

Caroline a explicat că, din cauza bolii, nu își permite să facă activități obișnuite cum ar fi mersul la plajă sau o simplă plimbare. Chiar și interacțiunea cu un câine ar putea fi periculoasă, cum ar fi dacă acesta i-ar linge fața, pentru că se poate declanșa o reacție alergică foarte severă. Cu toate acestea, tânăra refuză să lase boala să îi controleze complet viața și rămâne hotărâtă să trăiască cât mai normal posibil. Ea a declarat ferm că nu va renunța la viață din cauza fricii generate de această boală.

Această atitudine de a nu se lăsa învinsă de o boală atât de dificilă este remarcabilă. Caroline își gestionează viața respectând toate măsurile necesare pentru a preveni declanșarea reacțiilor severe.

Deși limitările sunt extreme, ea se concentrează pe menținerea unui echilibru între a fi precaută și a se bucura de viață cât mai mult posibil, arătând că, chiar și în fața unor provocări extraordinare, speranța și umorul pot fi aliați puternici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel