Povestea Dorinei, femeia pe care reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au numit-o fără nicio ezitare ”omul zilei”, este una impresionantă. Dorina este omul care încearcă să îi ajute pe refugiații care au ajuns în Vama Siret cum poate mai bine și care spune că în aceste vremuri de restriște ”nimeni nu are voie să fie obosit”, chiar dacă deja s-a intrat în a doua săptămână de la invadarea Ucrainei de către armata Federației Ruse.
”- Mamă, nu vrei o cană de ceai sau un sandvici? a întrebat-o un tânăr care venise cu ceai și mâncare în vama de la Siret.
- Nu îmi da mie, copile, că nu am nevoie.
- Am văzut că sunteți aici de dimineața și am zis că poate vă este foame.
- Mă descurc, copile, mă descurc…
Ea este Dorina, în singurul moment, probabil, când nu a avut lacrimi în ochi.
Acest om extraordinar parcurge în fiecare dimineață 10 kilometri pentru a ajunge în vama de la Siret.
Are 60 de ani, știe limba ucraineană și este o adevărată alinare pentru cei care sunt nevoiți să plece din țara lor și au nevoie de o îndrumare.
În fiecare seară, îi caută pe colegii noștri să le ceară scuze.
- Eu plec acum. Nu vă supărați pe mine! Am în grijă o bunicuță de 90 de ani și, seara, trebuie să fiu lângă ea. Dacă totuși aveți nevoie de mine, sunați-mă. Găsesc eu o soluție să vin.
- Nu sunteți obosită?
- În timpurile acestea, nimeni nu are voie să fie obosit.
Ea este Dorina, o femeie extraordinară care se oferă voluntar să ajute la cei 60 de ani pe care îi are.
Ca ea sunt foarte, foarte mulți voluntari!
Ca ea sunt foarte, foarte mulți români”, a scris Ministerul Afacerilor Interne pe pagina de Facebook.
România a oferit un exemplu înduioşător pentru întreaga lume
De altfel, solidaritatea de care au dat dovadă românii în toată această perioadă a fost apreciată nu doar de cei care ne-au trecut granițele, ci și de către Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene.
”România a oferit un exemplu înduioşător pentru întreaga lume când a început războiul. România a ajutat toţi refugiaţii de la Vama Siret, oferindu-le pături, apă, alimente. Oamenii şi-au deschis uşile propriilor case pentru refugiaţi, s-au organizat prin mediile de socializare misiuni de strângere de fonduri, populaţia română este pregătită să primească refugiaţii.
România nu doar că îi primeşte în casele lor pe refugiaţi, dar ajută şi Republica Moldova şi asigură generatoare de electricitate deosebit de importante pentru Moldova.
România a asigurat medicamente pentru Ucraina. Dumneavoastră sunteţi un exemplu extraordinar de solidaritate în Europa. Vă mulţumesc din suflet pentru exemplul dat”, a spus Ursula von der Leyen, joi, într-o declaraţie comună de presă cu preşedintele Klaus Iohannis.
Vezi și: Ministerul Sănătății vine în SPRIJINUL refugiaților din Ucraina
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.