Postul, luat în calcul ca terapie posibilă în tratarea unor infecții. Ce spune studiul științific

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dieta
Dieta

Un studiu susține că postul ar ajuta la combaterea infecțiilor. Teste sunt făcute doar pe șoareci,

Postul este luat serios în considerare de oamenii de știință când vine vorba de sănătatea omului. Cercetători de la Universitatea din Columbia Britanică, Canada, au demonstrat, într-un studiu, că postul ar neutraliza infecțiile cu Salmonella. Potrivit autorilor studiului, se pare că postul poate ajuta corpul să țină sub control infecțiile intestinale.

Studiul constată că postul împiedică Salmonella enterica serovar Typhimurium, o cauză principală a gastroenteritei la om, să provoace inflamații sau leziuni. 

Autorul principal al studiului, Dr. Bruce Vallance. de la universitatea citată, susține că, din moment ce cercetările anterioare privind postul și infecția au fost neconcludente, el și colegii săi sperau să ajute la rezolvarea problemei. ”Postul terapeutic devine tot mai popular pentru pacienții cu boli cronice autoimune sau autoinflamatorii. (...) Am vrea să știm dacă un post terapeutic ar face pacienții mai sensibili la infecții”, adaugă expertul pentru presa americană, potrivit Medical News Today.

Studiul științific poate fi consultat AICI.

Invitată la Interviurile DC Media Group, medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că dieta fasting este ”un fel de metodă obligatorie care a trebuit inventată - acolo unde, tot din cauza nutriționiștilor, am ajuns la aberanta recomandare să mâncăm de două ori pe zi plus gustări, adică un program de alimentație pentru copilul în creștere. Iată că și adulții l-au îmbrățișat și l-au adoptat și apoi ne întrebăm de ce îngrășăm când mâncăm atât de des fără să ne dăm seama că inclusiv a mânca de cinci ori pe zi este un lucru pe care silueta noastră nu-l poate efectiv duce”.

Medicul Mihaela Bilic explică cum biochimia organismului a fost făcută în timpuri de penurie alimentară când mâncarea era negarantată, se găsea mâncare din când în când și când se găsea ”eram făcuți să mâncăm mult, dar urmau apoi perioade, zile întregi, în care nu mai mâncam. În prezent, nu mai există în Europa secolului XXI țări în care să nu avem ce să mâncăm. (...) Noi de foame nu avem cum să mai murim”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel