Flavonoidele dintr-o anumită linie de porumb acționează ca agenți antiinflamatori și ar oferi o soluție la boala inflamatorie a intestinului. Cercetători de la Universitatea Penn, SUA, au observat efecte îmbucurătoare pe șoareci. Aceștia susțin că porumbul bogat în flavonoizi – creat în laborator - trebuie studiat în aprofunzime. Unele studii arată că dietele bogate în fructe și legume, cu mulți flavonoizi, au fost asociate cu un risc redus și de boli inflamatorii intestinale, potrivit medicalxpress.
Studiul, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.