Un studiu care a fost publicat în Environmental Health Perspectives a descoperit că expunerea pe termen scurt la poluarea aerului înconjurător a fost asociată cu exacerbările tulburărilor psihiatrice la copii, una până la două zile mai târziu, fapt marcat de utilizarea crescută a departamentului psihiatric de urgență pentru copii din Cincinnati, anunță Eurakalert.
De asemenea, studiul a descoperit și faptul micuții care trăiesc în cartiere defavorizate pot fi mai susceptibili la efectele poluării aerului în comparație cu alți copii, în special pentru tulburări legate de anxietate și suicid.
Autorii principali ai studiului sunt doctorii Cole Brokamp și Patrick Ryan, cercetători în divizia de biostatistică și Epidemiologie a copiilor din Cincinnati.
„Acest studiu este primul care arată asocierea dintre nivelul zilnice de poluare a aerului și simptomele tulburărilor psihiatrice la copii, cum ar fi anxietatea și suicidul. Este nevoie de mai multe cercetări pentru o confirmare, dar ar putea duce la noi strategii de prevenire pentru îngrijirea copiilor, care poate fi legat de un simptom psihologic", spune dr. Brokamp
Alte două studii care au avut ca subiect copiii din Cincinnati au fost publicate recent
Un studiu publicat în Environmental Research a descoperit o asociere între expunerea recentă a poluării aerului legată de trafic (TRAP) și anxietatea generalizată. Se consideră că studiul este primul care a folosit neuroimagistica pentru a lega expunerea la TRAP, tulburările metabolice în creier și simptomele de anxietate generalizate în rândul copiilor sănătoși. Studiul a găsit concentrații mai mari de mioinositol în creier - un marker al răspunsului neuroinflamator al creierului la TRAP.
Un alt studiu publicat în Environmental Research a descoperit că expunerea la TRAP în primii ani de viață a fost asociată semnificativ cu depresia auto-raportată și simptomele de anxietate la copii de 12 ani. Rezultate similare au fost raportate la adulți, dar cercetările care arată conexiuni clare între expunerea la TRAP și sănătatea mentală la copii au fost limitate.
"Împreună, aceste studii contribuie la dovezi că expunerea la poluarea aerului în timpul vieții timpurii și în copilărie poate contribui la depresie, anxietate și alte probleme de sănătate mintală în adolescență", spune dr. Ryan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.