Polizarea, activitatea care poate afecta ochii bărbaților. Prof. dr. Marian Burcea: Vin foarte multe persoane

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
polizarea - FOTO: Freepik@naiklon1
polizarea - FOTO: Freepik@naiklon1

Această activitate profesională poate afecta ochii și provoca complicații semnificative.

Vezi și: Spitalul care nu are nicio infecție nosocomială. Prof. dr. Marian Burcea: Măsuri stricte

Atunci când vine vorba de protejarea ochilor, alegerea tipului corect de ochelari este esențială. Deși ochelarii de zi cu zi joacă un rol important în corectarea vederii, aceștia nu îndeplinesc standardele riguroase necesare pentru a proteja ochii de pericolele de la locul de muncă. Ochelarii de protecție, concepuți pentru a rezista la impacturi și pentru a preveni accidentările, trebuie să respecte reglementări mult mai stricte decât ochelarii de prescripție sau cei obișnuiți.

Accidentele oculare sunt frecvente și adesea subestimate, dar ele pot duce la complicații grave dacă nu sunt tratate corespunzător. Prof. dr. Marian Burcea, medic primar oftalmolog și manager al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, atrage atenția asupra riscurilor pe care le presupune utilizarea polizoarelor fără ochelari de protecție.

Accidentele oculare, riscuri

Prof. dr. Marian Burcea, medic primar oftalmolog și manager al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, a explicat, în exclusivitate la Academia de Sănătat de la DC Medical și DC News, că bărbații care lucrează cu polizoare, fără a purta ochelari de protecție, sunt expuși unui pericol major.

"Nu sunt accidente foarte importante, dar lăsându-le pot să se complice. Fac un apel că vin foarte multe persoane, mai ales bărbați, care polizează, fără ochelari de protecție și atunci șpanul de la polizor se oprește direct pe cornee dându-le o stare destul de neplăcută, cu dureri, cu lăcrimare și cu infecție ulterioară dacă nu se tratează", a explicat prof. dr. Marian Burcea, medic primar oftalmolog și managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC MEDICAL și DC News.

Deși accidentele oculare nu sunt întotdeauna vizibile la început, efectele lor pot deveni mult mai grave în timp.

Vezi și: Stresul, impact asupra sănătății cardiovasculare. Afectează inima

Ochelari de protecție - FOTO: Freepik@italoparnaiba5

Apelul medicilor

Profesorul Burcea face un apel către toți cei care lucrează cu polizoare și alte echipamente care generează particule pentru a lua măsuri de protecție corespunzătoare. Prof. dr. Burcea subliniază că prevenția este cheia menținerii sănătății oculare.

"Fac un apel către aceste persoane să poarte ochelari de protecție, pentru a evita lucruri destul de grave" , a explicat prof. dr. Marian Burcea, medic primar oftalmolog și managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC MEDICAL și DC News.

Pentru a preveni accidentele oculare, este important ca toți cei care folosesc polizoare sau echipamente similare să conștientizeze riscurile și să respecte măsurile de protecție recomandate de medici.

Vezi și: Evaluarea riscului de cancer hepatic la pacienții cu diabet. Sistem de scor bazat pe random survival forest

Ochelarii de protecție, esențiali în diferite activități

Una dintre cele mai semnificative diferențe dintre ochelarii de protecție și ochelarii obișnuiți este nivelul lor de rezistență la impact. Ochelarii obișnuiți sunt concepuți pentru confort și corectarea vederii, nu pentru protecția împotriva pericolelor fizice. Aceștia nu respectă criteriile necesare pentru a proteja ochii într-un mediu de lucru unde pot exista riscuri de praf, substanțe chimice sau alte pericole.

În schimb, ochelarii de protecție și goggles sunt construiți pentru a rezista la forțe de impact mari. Atât lentilele, cât și ramele ochelarilor de protecție sunt realizate din materiale mult mai durabile, asigurându-se astfel că aceștia pot rezista în condiții dificile de lucru, potrivit All About Vision.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel