Christian Ciocan, purtător de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România (FSDPR) a spus, pentru Dc News, că „pentru evitarea abuzurilor, este necesar ca experții în domeniile respective să contribuie, alături de polițiști, la clarificarea acelor stări de fapt".
Birou de vătămări corporale din culpă
La începutul lui 2019, Poliția Capitalei, prin reorganizare, a înființat, în Serviciul Omoruri, mai multe birouri specializate. Unul dintre acestea era Biroul de vătămări corporale din culpă. Motivul invocat la acel moment era că „Secțiile de poliție primesc sesizări, iar numărul acestora este în creștere cu privire la calitatea activităților profesionale în diferite domenii, fie că vorbim de accidente de muncă, de o îngrijire greșită a unui bolnav. Aceste lucruri sunt reclamate și prezintă particularități care țin de modul cum s-a desfășurat acea profesie în cazul accidentelor de muncă sau modul cum s-a desfășurat actul medical în cazul vătămărilor corporale din culpă produse ca urmare a neglijențe medicale". Doar că acest birou nu se știe dacă funcționează și dacă are specialiști angajați și protocoale după care să lucreze.
Christian Ciocan a menționat, pentru DCNews, despre o discuție cu privire la un birou de culpe medicale. „Știm că au solicitat și au motivat- formarea biroului n.r. - pentru a înțelege mai bine termenii medicali, dar nu știm să aibă specialiști medici" a precizat purtătorul de cuvânt al Federației.
Ce pot face polițiștii în cazul pacientei arse pe masa de operație de la Spitalul Floreasca, care din păcate a decedat noaptea trecută, aflați pe DC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.