Pofta de dulciuri poate fi redusă cu cinci alimente. Încearcă-le și tu

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Pofta de dulciuri poate fi redusă cu cinci alimente. Foto: Freepick @freepik
Pofta de dulciuri poate fi redusă cu cinci alimente. Foto: Freepick @freepik

Pofta de dulciuri poate apărea din cauza ritmului agitat al vieții și nivelului de stres. Multe persoane se calmează cu un desert dulce, care satisface poftele.

Pofta de dulciuri poate aduce însă și prejudicii sănătății. Zahărul stimulează producerea de serotonină și dopamină, care ne îmbunătățesc starea de spirit.

Potrivit unui studiu, realizat de Universitatea Princeton din Statele Unite, evitarea consumului de dulciuri, într-un mod radical, induce aceleași mecanisme ale stresului. De aceea, există alternative mai sănătoase la zahăr, care ne fac fericiți, scrie Ukr.media.

Beneficiile consumului de orez alb. Recomandat în alimentația vegetariană, reduce riscul de cancere intestinale

Pofta de dulciuri poate fi redusă cu 5 alimente. Să aflăm care sunt acestea

Pofta de dulciuri poate fi redusă cu dovleac. Leguma se poate coace în cuptor sau ân tigaie, ca un desert. De asemenea, dovleacul poate fi consumat și sub formă de supă. Conținutul său ridicat de zahăr este compensat de o cantitate mare de fibre. În plus, semințele de dovleac sunt extrem de benefice pentru sănătatea cardiovasculară. Dovleacul poate fi asezonat cu scorțișoară și copt.

Pofta de dulciuri poate fi redusă cu scorțișoară. Acest condiment se poate adăugă în deserturi, în ceaiurile din plante sau miere. Consumul de scorțișoară scade valoarea glicemiei după mese. De asemenea, reduce pofta de dulciuri.

Bananele, benefice pentru sănătate. Cele pătate luptă împotriva cancerului

Pofta de dulciuri poate fi redusă cu morcovi. Leguma are aceleași beneficii ca și dovleacul. Dacă este consumat crud, este și mai eficient. Morcovul crud poate fi adăugat în salate sau în sucuri cu măr și lămâie.

Pofta de dulciuri poate fi redusă cu cartofi dulci. Leguma are același mecanism de absorbție a fibrelor. Se poate prepara ca un cartof normal copt sau fiert și condimentat după preferințe.

Pofta de dulciuri poate fi redusă cu ștevie. Este un îndulcitor natural, obținut dintr-o plantă originară din Paraguay. Folosește ștevia ca înlocuitor de zahăr atât în ​​deserturi, cât și în ceaiuri sau cafea.

6 obiceiuri care încetinesc îmbătrânirea. De ce este micul dejun important

 

6 obiceiuri care pot ajuta la prevenirea declinului cognitiv și la întârzierea îmbătrânirii.

Este cunoscut deja faptul că micul dejun este important pentru sănătatea noastră, iar acesta poate să fie un obicei care să cântărească foarte mult prin efectele pe care le va avea odată cu înaintarea în vârstă.

Concret, este vorba despre reducerea efectelor îmbătrânirii, o etapă inevitabilă și ireversibilă a cursului vieții, motiv pentru care trebuie acordată o atenție deosebită încă din anii tinereții. De altfel, spun specialiștii în nutriție, obiceiurile alimentare sănătoase se învață de mici.

Deși nu avem capacitatea de a controla ritmul în care efectele îmbătrânirii ne afectează aspectul fizic sau psiho-emoțional, modul în care ne alimentăm ne poate ajuta să ne menținem activi, atât fizic, cât și mental, iar de acest lucru depinde, în cea mai mare măsură, micul dejun.

”Mulți dintre noi suntem obsedați de modul în care îmbătrânim la exterior - cu preocupări legate de ridurile de pe față, pungile de sub ochi și părul nostru brăzdat de gri. Dar îmbătrânirea sănătoasă din interior este cea asupra căreia ar trebui să ne concentrăm energia”, explică Bonnie Taub-Dix, creatorul BetterThanDieting, potrivit EatThis.

Care sunt cele 6 obiceiuri sănătoase legate de micul dejun

Pentru a putea beneficia de efectele pe care le are micul dejun asupra sănătății trebuie să țineți cont de câteva obiceiuri sănătoase, care potrivit dieteticienilor pot să încetinească procesul de îmbătrânire.

1. Nu săriți peste micul dejun. Cel mai important lucru în privința mic-dejunului este chiar acesta, adică să nu săriți ceea ce este considerată principala masă a zilei, care vă dă energia pentru a face față tuturor activităților dvs.

”A mânca ceva la micul dejun este adesea mai important decât ceea ce mănânci la micul dejun. Mari sau mici, există studii evaluate de colegi care indică faptul că mâncatul mai devreme în timpul zilei ajută la îmbunătățirea cardio metabolismului.

Acest lucru înseamnă că veți avea o inimă mai sănătoasă, veți preveni diabetul și bolile cardiovasculare și chiar veți pierde în greutate. Cu cât vă simțiți mai bine, cu atât sunteți mai tânăr”, explică Sandra Arevalo, purtătorul de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică.

2. Consumați cereale bogate în triptofan. Această recomandare vine în preîntâmpine oboseala pe care de multe ori o afișăm dimineața, după o noapte în care nu ne-am odihnit suficient, din varii motive.

”Începeți să mâncați cereale care conțin triptofan. Fulgii de ovăz, cerealele de grâu integral și semințele de chiar sunt mai bogate în triptofan. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel