Poate iodul să stimuleze IQ-ul? Rezultatele sunt surprinzătoare

Copiii purtători ai genei asociate cu boala Alzheimer au un scor IQ mai mic în copilărie
Copiii purtători ai genei asociate cu boala Alzheimer au un scor IQ mai mic în copilărie

Cei mai mulți au auzit de iod, dar puțini își dau seama de cât de important este pentru sănătatea lor, în special sănătatea creierului, deoarece îmbunătățește nivelul de energie, cunoașterea, memoria și starea de spirit.

Suplimentarea cu iod ajută corpul ca o barieră împotriva toxinelor la care te poți expune, cum ar fi metale grele și fluorura, optimizând hormonii tiroidieni și metabolismul.

Iodul, ca un element esențial, este un medicament nootropic care acționează rapid, adică un "medicament inteligent" care poate ajuta la repararea neuronilor deteriorați, îmbunătățește funcția creierului și chiar ajută la prevenirea degenerării creierului.

Poate că cel mai bun mod de a determina cât de important este iodul pentru sănătatea ta este acela de a explica faptul că un deficit de iod a fost identificat drept cea mai frecventă cauză de afectare a creierului, la nivel global.

De fapt, chiar și o scădere moderată a nivelului de iod poate determina o pierdere de 10 - 15 puncte a coeficientului de inteligență (IQ), conform unui studiu. Este imperativ ca mamele gravide să obțină cantități adecvate de iod pentru dezvoltarea creierului nenăscut al copilului lor, deoarece chiar și cantități mici prin laptele matern ajută bebelușii în primele luni critice după naștere, chiar și în scopul de a-și îmbunătăți IQ.

Nootropele: Optimizează sănătatea creierului

O substanță cunoscută sub numele de "nootrop", adică "medicament inteligent", poate ajuta la repararea neuronilor deteriorați și la îmbunătățirea funcției creierului. Nootropele se pot referi la compuși din alimente sau suplimente cu capacitatea de a îmbunătăți abilitățile mentale, precum memoria, capacitatea de concentrare, motivația sau chiar starea de spirit.

Iodul, ca un element esențial, este un nootropic cu acțiune rapidă care poate ajuta la prevenirea degenerării creierului. Un aspect important este faptul că se combină cu tirozina aminoacidului pentru a forma hormoni tiroidieni T4 (tiroxina), care are patru atomi de iod și T3 (triiodotironina), care are trei.

Potrivit Nootropics Expert: "Funcționarea defectuoasă a funcției tiroidiene, care este adesea cauzată de insuficiența iodului, duce la cunoașterea precară, la dificultăți de învățare, la depresie și anxietate".

Sare iodată: Cum se poate spori IQ-ul

Consumatorii din SUA au beneficiat de avantajele sarei de masă iodate sub formă de iodură de potasiu începând cu anul 1924. Beneficiile au fost substanțiale din punct de vedere al sănătății cognitive, pe care trei economiști le-au găsit atunci când s-au uitat la IQ-urile copiilor născuți chiar înainte de 1924 și cei născuți imediat după.

Discover Magazine a numit-o "un experiment natural", întrucât înregistrările militare despre aproximativ 2 milioane de recruți de sex masculin născuți între 1921 și 1927 au furnizat ceea ce aveau nevoie:

"Recruții au făcut un test de inteligență standardizat ca parte a înscrierii lor. Cercetătorii nu aveau acces la scorurile testului, însă au avut un înlocuitor inteligent: recruții mai inteligenți au fost desemnați Forțelor Aeriene, în timp ce cei mai puțin isteți au plecat la Forțele Terestre. Acest lucru a permis cercetătorilor să deducă scorurile testului în funcție de ce ramură a selectat un recrut.

Cum asimilează organismul iodul?

Pentru a-ți menține corpul în parametri normali, este necesară o cantitate mică de iod. După cum am menționat, iodul ajută la sinteza hormonilor tiroidieni, care reglează aproape toate sistemele. Mai mulți hormoni tiroidieni secretați de glanda tiroidă păstrează chiar și producția de energie și metabolismul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel