Planul roșu de intervenție activat la Păltiniș. 147 de copii au acuzat stări de rău

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
planul rosu de interventie - FOTO: Freepik@shashikasameeraj
planul rosu de interventie - FOTO: Freepik@shashikasameeraj

Planul roșu de intervenție a fost activat la Păltiniș. Mai mulți copii cazați la un hotel acuză o stare de rău.

UPDATE 2: Planul Roșu de intervenție a fost dezactivat. BILANȚ FINAL:

În misiune au fost angrenate următoarele forțe: 

- două echipaje SMURD, dintre care unul cu medic 

- două autospeciale de transport personal și victime multiple 

- două microbuze 

- trei ambulanțe SAJ

- o autospecială de prima intervenție și comandă. 

În urma evaluării medicale efectuate la fața locului, 15 copii, cu vârste cuprinse între 8-14 ani, au fost transportați la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie din municipiul Sibiu, conștienți.

UPDATE 1: "Până în aceste moment 9 minori au fost preluați de echipajele medical prezente la fața locului și sunt transportați la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie din municipiul Sibiu, iar alți 3 minori acuză stări de rău și sunt în evaluare medicală.

Misiunea este în dinamică", transmite ISU SIBIU.

Știrea inițială

Vineri seara, ISU Sibiu a activat Planul Roșu de Intervenție după ce mai mulți copii cazați la un hotel din stațiunea Păltiniș au început să acuze stări de rău. Intervenția de urgență a fost solicitată printr-un apel pe numărul unic de urgență 112 la ora 22:19.

"În urmă cu puțin timp, în județul Sibiu a fost activat Planul Roșu de intervenție,  în urma unui apel la 112 care solicită intervenția echipajelor specializate la o unitate turistică (hotel) din stațiunea Păltinis, întrucât mai mulți minori acuză stări de rău. 

La fața locului au fost alocate 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 Unitate de Terapie Intensivă Mobilă, 1 microbuz și 3 ambulanțe aparținând serviciului județean de ambulanță", transmite ISU Sibiu.

Vezi și: Noul ceas biologic bazat pe proteine. Cum ne poate ajuta să înțelegem îmbătrânirea și riscurile de boli

Vezi și: Atrezia căilor biliare, ce este. Dr. Laura Bălănescu: Este o malformație a căilor biliare extrahepatice. Duce inevitabil către ciroză. Se decompensează și ajunge la insuficiență hepatică

Vezi și: Care este doza recomandată de Vitamina D. Noile ghiduri provoacă nemulțumiri

Cod roșu de intervenție la Păltiniș - FOTO: Freepik@akashroy2020

Echipaje multiple au fost trimise la fața locului

Pentru a gestiona situația, au fost mobilizate resurse semnificative, inclusiv o autospecială pentru transport victime multiple, o Unitate de Terapie Intensivă Mobilă, un microbuz și trei ambulanțe aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu. Eforturile echipei de intervenție sunt concentrate pe asigurarea asistenței medicale adecvate și transportul pacienților către unități de primiri urgențe pentru tratament.

Autoritățile și echipele de urgență sunt în curs de evaluare a situației și de luare a măsurilor necesare pentru a gestiona și rezolva această criză. Se așteaptă noi informații pe măsură ce intervenția continuă și vor fi actualizări suplimentare în funcție de evoluția situației.

"Din informațiile primite la acest moment, 147 de copii ar fi la cazați la unitatea turistică. Aceștia sunt evaluați de către echipajele medicale alocate la caz", mai transmite ISU Sibiu.

Vezi și: De ce căscatul și scărpinatul sunt contagioase. Medicii au aflat ce se întâmplă în creier

Vezi și: Copiii, prioritate pentru transplantul hepatic. Dr. Laura Bălănescu: Așa este peste tot în lume

Vezi și: Peste 25% dintre pacienţii cu melanom sunt diagnosticaţi în stadii avansate de boală. O simplă arsură solară din copilărie îți dublează riscul de cancer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel