Masahiro Toyoda, Yuko Yokota, Marni Barnes și Midori Kaneko au explorat utilizarea practică a plantelor de interior pentru a stimula sănătatea mintală în rândul angajaților, de obicei, îndepărtați de expunerea la medii verzi sănătoase, notează Eurekalert.
Rezultatele lor sunt ilustrate în articolul lor „Potențialul unei mici plante interioare de pe birou pentru reducerea stresului lucrătorilor de birou" publicat în revista de acces deschis HortTechnology, de către Societatea Americană pentru Știința Horticulturală.
În societatea modernă, reducerea stresului la locul de muncă este o problemă serioasă. Deși s-a presupus în mod obișnuit că viața plantelor este liniștitoare pentru cei care se confrunta în mod regulat cu situații stresante, acest studiu verifică științific gradul de impact psihologic și fiziologic indus de plantele din interior. În loc să efectueze experimente într-un cadru de laborator, cercetătorii au calculat reducerea stresului pentru angajați chiar în birourile lor.
Toyoda adaugă: „În prezent, nu atât de mulți oameni înțeleg și utilizează pe deplin beneficiile reducerii stresului aduse de plante la locul de muncă. Pentru a ameliora astfel de situații, am decis că este esențial să verificăm și să furnizăm dovezi științifice pentru efectul de reducere a stresului de către plantele din jur. într-un adevărat cadru de birou ".
Toyoda și echipa sa au investigat schimbările stresului psihologic și fiziologic înainte și după plasarea unei plante pe birourile muncitorilor. Șaizeci și trei de angajați din Japonia au participat la acest studiu. Participanții au fost îndrumați să se odihnească de 3 minute în timp ce stăteau la pupitrul lor, când simțeau oboseala.
Au existat două faze ale studiului: o perioadă de control fără plante și o perioadă de intervenție în care participanții au putut vedea și îngriji o plantă mică. Cercetatorii au masurat stresul psihologic la participanti folosind Inventarul de tip Strat de Anxietate. Proporția participanților a căror puls a scăzut semnificativ după o odihnă de 3 minute cu interacțiunea cu fabrica lor de birou s-a dovedit definitivă.
Obiectivul acestui studiu a fost de a verifica efectul de reducere a stresului de a privi în mod intenționat o plantă într-un cadru de birou real, atunci când un lucrător a simțit oboseala în timpul orelor de serviciu. Fiecare plantă folosită în studiu a fost aleasă și îngrijită de lucrător. Atât implicarea pasivă, cât și cea activă cu plantele la locul de muncă au fost luate în considerare pentru contribuția lor la atenuarea stresului și a oboselii.
Participanților li s-a oferit acces vizual prin alegerea plantelor situate convenabil pe birourile lor (o implicare pasivă). De asemenea, au avut ocazia să-și îngrijească planta (o implicare activă). Mai mult, cercetătorii au considerat că privirea intenționată a plantei a fost, deși nu implica mișcare fizică, o interacțiune activă cu plantele pe care lucrătorii de birou le-ar putea realiza rapid și ușor la birourile lor.
Participanților li s-a oferit o selecție dintre șase tipuri diferite de plante pentru a păstra pe birou: plante de aer, plante de bonsai, san pedro cactus, plante cu frunze, kokedama sau echeverie. Fiecare participant a ales unul dintre cele șase tipuri de plante mici de interior și l-a așezat lângă monitorul computerului de pe biroul lor.
Efectele calmante calculate în timpul studiului au arătat că anxietatea a scăzut semnificativ de la pre-post-intervenție. Cercetatorii sugereaza ca plasarea plantelor mici la o vedere apropiata a contribuit la reducerea stresului psihologic peste tot.
Toyoda și echipa sa sugerează proprietarilor de afaceri că plantele mici de interior ar putea fi economice și de ajutor în eforturile de îmbunătățire a condițiilor de birou pentru angajați. În plus, pentru cultivatorii de plante interioare și proprietarii de companii de vânzare cu amănuntul, domeniul sănătății mintale pentru lucrătorii de birouri ar putea deschide o nouă cale de promovare a unei piețe promițătoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.