Plante medicinale
Pagina 62

Amețelile sunt un simptom comun al femeilor. Deși multe dintre cauzele amețelilor sunt minore și ușor de gestionat cu ușoare modificări ale stilului de viață sau medicamente, ele pot ascunde o afecțiune mai gravă.

Scris de: Georgiana Ioniță       04 noi 2019, 13:10

Dr Mihail Pautov, chirurg la Institutul Clinic Fundeni și blogger, spune că postul intermitent (intermittent fasting) aduce beneficii pentru sănătate dacă e făcut cum trebuie.

Scris de: Dana Lascu       02 noi 2019, 00:10

Aveți nevoie de un alt motiv pentru a vă monitoriza consumul de alimente ultraprocesate? Reducerea consumului acestora vă poate ajuta să trăiți mai mult.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 noi 2019, 10:03

Colesterolul HDL, cunoscut și cu denumirea de colesterol bun, acționează ca un protector, transportând excesul de colesterol în sânge înapoi la ficat, unde este metabolizat sau descompus.  

Scris de: Georgiana Ioniță       31 oct 2019, 10:56

Amețeala și oboseala pot rezulta din lipsa de lichide sau pot fi simptomul unei afecțiuni. Potrivit Institutului Național de Sănătate, amețelile și oboseala pot fi cauzate de deshidratare. Dacă suferiți de sindrom de oboseală cronică sau de  anemie, puteți prezenta, de asemenea, să...

Scris de: Georgiana Ioniță       31 oct 2019, 08:50

Toate alimentele bogate în carbohidrați pot avea efecte asupra glicemiei. Țelina conține carbohidrați digerabili sub formă de zaharuri, dar în cantități foarte mici. În cele din urmă, tulpinile nu sunt susceptibile de efecte drastice asupra glicemiei. Țelina este de fapt...

Scris de: Georgiana Ioniță       31 oct 2019, 08:17

A lua prea mult din orice - chiar și atunci când este vorba de ceva sănătos, precul vitaminele - poate provoca probleme. Deși unele vitamine sunt relativ inofensive în cantități nelimitate, deoarece corpul tău excretă excesul, altele pot fi luate doar în cantități limitate.

Scris de: Georgiana Ioniță       30 oct 2019, 16:24

Timp de secole, un vechi proverb spunea că somnul este cel mai bun sfetnic. Să dormi cu gandul la o problemă, iar dimineața vei găsi soluția. Albert Einstein a fost un susținător uriaș al soluțiilor din somn, care nu numai că dormea zece ore în fiecare noapte, dar a promovat și ideea de...

Scris de: Georgiana Ioniță       30 oct 2019, 15:55

Cu toții am auzit vechea zicală: „Un măr pe zi ține medicul la distanță.” Conform unui nou studiu, același lucru poate fi valabil și pentru avocado - cel puțin atunci când este vorba de scăderea nivelului de colesterol „rău”.  

Scris de: Georgiana Ioniță       30 oct 2019, 10:59

Mihai Constantinescu a încetat din viață în această seară, în urma unui stop cardio-respirator. Medicii au încercat să-l resusciteze, fără succes. El era internat în stare gravă de mai mult timp.

Scris de: Adisa Codruț       29 oct 2019, 19:57

Consumul de alcool ar putea fi oarecum legat de nivelul de educație. Astfel, cercetătorii au descoperit un set de gene asociate cu educația, pe care le-au verificat, apoi la consumatorii de alcool. Descoperirea este interesantă.

Scris de: Angela Sabău       29 oct 2019, 21:07

Persoanele care au trăsături narcisiste și de grandomanie sunt mai puțin susceptibile de a avea căderi de moral, se simt mai puțin stresați și sunt mai puțin vulnerabile la depresie, au constatat cercetările conduse de Queen’s University Belfast.

Scris de: Georgiana Ioniță       29 oct 2019, 16:07

Părinții care caută alternative la zahăr trebuie să fie atenți atunci când selectează alimente care promit mai puțin zahăr. Este posibil să obțineți mai puțin zahăr, dar familia dvs. ar putea mânca alternative de zahăr nesigure.

Scris de: Georgiana Ioniță       29 oct 2019, 15:44

Unul dintre cele mai frustrante lucruri în ceea ce privește îmbătrânirea este atunci când kilogramele se cresc împreună cu anii. Menținerea în greutate poate fi o provocare, chiar și atunci când nu mâncați mai mult sau nu faceți mai puțin efort....

Scris de: Georgiana Ioniță       29 oct 2019, 12:13

Bebelușii de până la 14 luni pot înțelege conceptul de a număra mult înainte să învețe adevăratul sens de „unu, doi, trei”, spun oamenii de știință.

Scris de: Georgiana Ioniță       29 oct 2019, 07:55

Apa rece este o băutură sănătoasă. Corpul uman este compus din aproximativ 60 la sută apă, astfel că aceasta este esențială pentru a menține corpul hidratat. Deoarece stomacul absoarbe apa rece mai repede decât apa caldă, răcește rapid corpul până la temperatura normală după...

Scris de: Georgiana Ioniță       28 oct 2019, 13:13

Pentru a face alegeri alimentare sănătoase, este o idee bună să elaborați un plan de masă și gustări pentru fiecare zi sau săptămână. 

Scris de: Georgiana Ioniță       28 oct 2019, 12:26

Alimentele care se vând prin intermediul automatelor vor avea pe ambalaj, scris foarte mare, numărul caloriilor, a decis FDA. Măsura face parte din campania dusă de administrația americană pentru încurajarea consumatorilor să adopte un stil de viață sănătos. 

Scris de: Dana Lascu       28 oct 2019, 10:56

Consumul regulat de ceai ar putea ajuta inima odată cu înaintarea în vârstă, reducând colesterolul rău LDL, sugerează un studiu

Scris de: Dana Lascu       28 oct 2019, 09:45

Ciocolata, biscuiții și batoanele proteice sunt, pentru mulți oameni, gustări care le dau energie pe parcursul zilei. Dar majoritatea oamenilor nu își dau seama cât de ușor este consumul excesiv de calorii din acest tip de alimente.  

Scris de: Georgiana Ioniță       27 oct 2019, 18:36

Peptidele se găsesc în toate celulele și țesuturile din corp și sunt o parte integrantă a majorității proceselor biologice. Menținerea concentrațiilor adecvate și a nivelurilor de activitate ale peptidelor este necesară pentru a obține homeostazia și a menține sănătatea.

Scris de: Georgiana Ioniță       27 oct 2019, 16:38

Mai mult de jumătate din adolescenți suferă de acnee, potrivit ediției din august 2001 a „Jurnalului britanic de dermatologie”. Împreună cu recomandările de tratament oferite de medici, efectuarea anumitor modificări în dieta dvs. vă poate ajuta să vă îmbunătățiți...

Scris de: Georgiana Ioniță       27 oct 2019, 14:34

Pubertatea nu este singura perioadă din viața ta când vei experimenta schimbări rapide în corpul tău și în sistemul tău de reproducere. Perimenopauza, definită ca schimbarea între vârsta reproducerii și vârsta inactivă, începe la sfârșitul anilor...

Scris de: Georgiana Ioniță       27 oct 2019, 13:30

Lintea - o leguminoasă din boabe cunoscută botanic sub numele de Lens culinaris - se consideră a fi printre primele alimente cultivate de oameni. Istoricii spun că au fost cultivate încă din 6.500 î.C. Lizina, un aminoacid esențial, este prezentă și în linte.

Scris de: Georgiana Ioniță       27 oct 2019, 11:27

Înainte de a identifica motivul din spatele setei, este important să știți dacă aveți de-a face cu sete excesivă (medicul dvs. poate numi polidipsie), sau gura uscată - sau ambele. Acest lucru vă va ajuta să restrângeți cercul cauzelor.

Scris de: Georgiana Ioniță       26 oct 2019, 17:46

Fibrele dietetice permit regularitatea digestivă și vă ajută să vă simțiți plini mai mult timp după mâncare. O dietă bogată în fibre îți poate scădea chiar riscul de boli grave, cum ar fi cancerul de colon, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicale...

Scris de: Georgiana Ioniță       26 oct 2019, 15:31

Persoanele care se luptă cu probleme de greutate nu au doar risc de boli de inimă și diabet. Obezitatea este implicată în două treimi dintre principalele cauze de deces cauzate de boli netransmisibile la nivel mondial, iar riscul unor boli diferă pentru bărbați și femei.

Scris de: Georgiana Ioniță       26 oct 2019, 12:23

Noi cercetări de la Trinity College Dublin arată că deficiența de vitamina D este un factor determinant important al funcției musculare scheletice slabe la adulții cu vârsta de peste 60 de ani. Menținerea funcției musculare scheletice de-a lungul vieții este o componentă crucială a...

Scris de: Georgiana Ioniță       26 oct 2019, 10:03

Insectele sunt considerate proteina viitorului. Într-o dimineață, în viitorul nu prea îndepărtat, s-ar putea să prăjiți pâinea făcută cu făină din gândacii care acum ni se par scârboși, să beți un smoothie proteic obținut din pulbere de lăcuste sau să faceți...

Scris de: Dana Lascu       26 oct 2019, 07:21

Această teorie provine dintr-un nou studiu, în care cercetătorii au descoperit că dacă nu te speli pe mâini după ce mergi la baie este mai probabil să răspândești E. coli rezistent la antibiotice decât dacă ai consuma carne crudă sau puțin gătită.

Scris de: Georgiana Ioniță       25 oct 2019, 11:38

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel