Mihaela Bilic le-a oferit urmăritorilor săi încă un pont pentru a scăpa de problemele de sănătate asociate sezonului rece. Ei bine, nutriționistul le recomandă românilor să consume pătrunjel în această perioadă, deoarece are numeroase beneficii miraculoase pentru sănătate.
„Pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie. Pentru că ne aflăm în plină pandemie virală nu e de mirare că a dispărut vitamina C din farmacii și lămâile din supermarket.
Vitamina C este cea mai celebră dintre vitamine pentru că are proprietăți antioxidante – ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi și procesele oxidative, întărind astfel sistemul imun.
Când vine vorba de surse naturale de vitamina C, primul nostru gând este la lămâi și citrice în general. Adevărul este că legumele sunt mult mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele, iar campionul este nimeni altul decât banalul pătrunjel.
Cu un conținut de aproape 200mg vitamina C/100g, pătrunjelul depășește toate celelalte fructe și legume: ardei gras roșu 160mg, suc de lămâie 128mg, ardei gras verde 120mg, kiwi 92mg, căpșuni 67mg, suc de portocale 54mg.”, a transmis Mihaela Bilic, pe Instagram.
Mihaela Bilic a ținut să precizeze faptul că pătrunjelul se poate consuma din belșug.
Citește continuarea pe Sectacola și află mai multe despre beneficiile pătrunjelului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.