De mii de ani, o plantă suculentă cu frunze cărnoase a fost folosită în medicina tradițională din diverse colțuri ale lumii, de la Egiptul antic până în cultura ayurvedică
Cunoscută pentru textura sa gelatinoasă și efectele imediate asupra pielii iritate, această plantă a stârnit interesul cercetătorilor moderni, iar azi este susținută de numeroase studii medicale.
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit care este planta de "100 de ani", denumită aşa pentru că poate prelungi viaţa.
Se numeşte "planta de 100 de ani"
Potrivit Lidiei Fecioru, aloe vera, căci despre această plantă este vorba, poate susține sănătatea sistemului cardiovascular, poate îmbunătăți somnul și digestia. Lidia Fecioru spune că aloe vera are efecte benefice asupra sinusurilor și urechilor.
"Planta se numeşte aloe, dar în limba rusă, se numeşte "planta de 100 de ani", pentru că este pentru longevitatea vieții, pentru prelungirea viaţii.
Pentru a putea face un tratament cu această plantă, în condiţiile de acasă, pentru că în comerţ găsim tot felul de geluri, dar acasă luăm frunzele, luăm frunzele și le tocăm mărunt, mărunt.
Folosim vodcă şi punem aşa:
- la cinci părţi de vodcă avem o parte de plantă. Adică măsurăm cu paharul, dacă am pus cinci pahare de vodcă, punem un pahar de aloe.
- lăsăm la întuneric o lună de zile, la macerat.
E bine să o punem într-o sticlă de culoare închisă, albastră sau maro, şi după aceea putem lua câte cinci picături în fiecare dimineaţa.
Ne va ajuta pentru îndepărtarea accidentelor vasculare ischemice, cele care duc la paralizie. Curăţă vasele de sânge, îndreaptă somnul, e foarte bun pentru tot ce înseamnă sinusuri şi urech..
Are betacaroten, acid folic foarte mult şi e bun şi pentru digestie.
Dar doar cinci picături în fiecare dimineaţă şi e bine să mâncăm înainte ceva şi apoi la 15 minute după ce am mâncat să luăm picăturile", a spus Lidia Fecioru, la Antena 3, în cadrul emisiunii "Adevăruri ascunse".
Beneficiile neștiute ale acetei plante
1. Susține vindecarea pielii
Aplicarea gelului extras din frunzele sale poate grăbi vindecarea arsurilor ușoare, a arsurilor solare și a rănilor superficiale.
Are efecte calmante și antiinflamatorii, fiind un aliat de încredere pentru pielea sensibilă sau afectată de acnee, eczeme sau psoriazis, potrivit Harvard.
2. Ajută la echilibrarea digestiei
Sucul obținut din această plantă poate calma simptomele refluxului gastric (GERD) și sprijină sănătatea sistemului digestiv.
De asemenea, anumite componente (precum latexul) au un efect laxativ puternic, dar trebuie administrate cu precauție, potrivit WebMD.
3. Poate regla glicemia și colesterolul
Cercetări preliminare arată că administrarea orală poate contribui la reducerea glicemiei în cazul persoanelor cu diabet de tip 2, precum și la scăderea colesterolului "rău" (LDL) și a trigliceridelor.
4. O sursă de antioxidanți și antiinflamatoare naturale
Gelul conține polifenoli și alți compuși bioactivi cu efect antioxidant, protejând celulele de stresul oxidativ și susținând o reacție antiinflamatoare naturală în organism.
5. Remediu împotriva hemoroizilor
Potrivit Harvard Health, gelul de aloe vera are proprietăți antiinflamatoare care pot calma iritația și disconfortul provocat de hemoroizi externi atunci când este aplicat local. Totuși, este important ca gelul să fie pur și neparfumat, iar utilizarea sa să fie evitată în cazul persoanelor cu alergie la usturoi, ceapă sau lalele, din cauza riscului de reacții adverse.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.