Lidia Fecioru, cunoscutul bioenergoterapeut, a dezvăluit un nou remediu naturist, ușor de făcut. Astfel, pentru combaterea paraziților intestinali, aceasta recomandă o combinație din două ingrediente: pelin și cuișoare. Tratamentul trebuie urmat timp de trei săptămâni, spune Lidia Fecioru, acesta putând fi continuat în scop profilaxic, pentru încă o lună.
”Toți avem paraziți intestinali. Nu există să nu avem. Dar există oameni care din cauza acestor paraziți au probleme foarte mari pentru că pot face chisturi parazitare pe intestin, pe creier, pe ficat.
Se pun frunze și rădăcină de pelin și cuișoare la un loc. Se dau prin râșnița de cafea. Tocăm planta de pelin mărunt sau putem lua de la plafar. Râșnim și pelinul și cuișoarele până se fac praf.
Luăm câte o linguriță seara înainte de masă cu o oră pentru că noaptea paraziții sunt mult mai activi în organism. Adulții iau o linguriță cu vârf și copiii o linguriță rasă.
Se beau cu apă pentru că sunt foarte amare. Luăm inițial praful de pelin apoi lingurița cu praful de cuișoare. Pentru cei care nu suportă pot lua cu zahăr sau cu mere și multă apă ca să nu simțim amărăciunea. Se face tratamentul 21 de zile și apoi o lună din 3 în 3 zile ca profilaxie” a explicat Lidia la Antena 3.
Cauza apariției și transmiterea paraziților intestinali
Infectarea cu paraziții intestinali este cauzată de obicei de organisme unicelulate care se pot multiplica în corpul uman sau helminți, viermi și larve care nu se pot înmulți în corpul uman.
Cele mai frecvente parazitoze sunt infectările cu oxiurii, giardia și limbricii.
De altfel, una dintre cele mai întâlnite modalități de infectare cu paraziții intestinali este consumul de carne de porc, vită sau pește, gătită necorespunzător.
Alte cauze:
- consumul de apă contaminată
- solul infectat - solul umed sau noroiul reprezintă mediul perfect pentru dezvoltarea viermilor care pot intra în corpul uman
- contactul cu materii fecale care au fost contaminate
- igiena precară
- consumul de fructe și legume infestate, nespălate sau gătite necorespunzător.
Care sunt simptomele infestării
Simptomele infestării cu paraziții intestinali sunt de cele mai multe ori cauzate de toxinele pe care aceștia le eliberează în fluxul sanguin. Există însă și situații în care infestarea să fie asimptomatică.
Cele mai des întâlnite simptome sunt:
- anemia
- modificările apetitului/ sațietății
- probleme digestive
- oboseala, slăbiciunea și o stare generală proastă
- dureri musculare și articulare
- bruxismul
- afecțiuni ale pielii.
Planta de "100 de ani" care poate prelungi viața. Lidia Ferioru: Câte cinci picături în fiecare dimineaţa
"Planta se numeşte aloe, dar în limba rusă, se numeşte "planta de 100 de ani", pentru e pentru longevitatea vieții, pentru prelungirea viaţii.
Pentru a putea face un tratament cu această plantă, în condiţiile de acasă, pentru că în comerţ găsim tot felul de geluri, dar acasă luăm frunzele, luăm frunzele și le tocăm mărunt, mărunt.
Folosim vodcă şi punem aşa: la cinci părţi de vodcă avem o parte de plantă. Adică măsurăm cu paharul, dacă am pus cinci pahare de vodcă, punem un pahar de aloe. Şi lăsăm la întuneric o lună de zile, la macerat.
E bine să o punem într-o sticlă de culoare închisă, albastră sau maro, şi după aceea putem lua câte cinci picături în fiecare dimineaţa.
Ne va ajuta pentru îndepărtarea accidentelor vasculare ischemice, cele care duc la paralizie. Curăţă vasele de sânge, îndreaptă somnul, e foarte bun pentru tot ce înseamnă sinusuri şi urechi. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Smochinele, benefice pentru diabetici. Cum ajută organismul
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.