Planta aromatică ce curăță rinichii are efect diuretic. Este utilizată pe scară largă pentru a trata mai multe afecțiuni. Poate fi folosită sub formă ce ceai, condiment pentru mâncăruri sau uleiuri aromatice.
Frunza de dafin, beneficii
Frunza de dafin oferă beneficii multiple pentru sănătate. Frunzele de dafin au fost folosite în mod tradițional pentru a ameliora simptomele indigestiei și alte afecțiuni legate de stomac.
Potrivit unui raport din 2019 publicat în Medicinal Plants of South Asia Journal, frunzele de dafin nu numai că dau o aromă și un gust deosebit alimentelor, dar ajută și la ameliorarea durerilor abdominale, a infecțiilor gastrointestinale, a flatulenței, a balonării, a constipației și a diareei. De asemenea, pot fi folosite ca diuretice.
Frunzele de dafin ameliorează dificultățile de respirație
Frunzele de dafin au proprietăți antibacteriene puternice, conform unei cercetări publicate în Biological and Pharmaceutical Bulletin. Atunci când uleiul esențial de frunze de dafin este extras, acesta poate fi amestecat într-un unguent și aplicat pe piept pentru a ajuta la ameliorarea diferitelor afecțiuni respiratorii.
Acest lucru poate fi realizat și cu o cataplasmă făcută din frunze. Întindeți-o pe piept și lăsați-o să rămână peste noapte. Inhalarea vaporilor are un efect similar cu cel al aromoterapiei și poate slăbi flegma și elimina bacteriile periculoase care pot fi blocate în căile respiratorii, datorită calității sale antibacteriene naturale.
Vezi și: Murăturile, ce nu știai despre termenul de valabilitate. Dacă vezi ASTA, aruncă-le urgent
Frunzele de dafin mențin sănătatea inimii
Acidul cafeic și rutina sunt doi compuși organici importanți, care se găsesc în frunzele de dafin, care pot contribui la îmbunătățirea sănătății inimii. Se spune că rutina întărește pereții capilarelor din inimă și din extremitățile corpului, în timp ce acidul cafeic poate ajuta la eliminarea LDL sau a colesterolului rău din sistemul cardiovascular.
Frunzele de dafin pot ajuta la reducerea anxietății și a stresului
Linaloolul este adesea asociat cu cimbrul și busuiocul, dar este prezent și în frunzele de dafin. Acest compus poate ajuta la scăderea nivelului de hormoni de stres din organism, mai ales atunci când este folosit în aromoterapie. Excesul de hormoni de stres poate fi periculos pentru sănătatea pe termen lung, așa că frunzele de dafin ar putea avea capacitatea de a vă calma și de a vă ajuta să rămâneți relaxați chiar și în momentele de mare anxietate.
Vezi și: Mersul nordic: de ce este bun pentru sănătate. Cum trebuie să mergi dacă vrei să slăbești
Frunzele de dafin pot ajuta la gestionarea diabetului
Cercetările sugerează că frunzele de dafin ar fi putut fi legate de îmbunătățirea funcției receptorilor de insulină și de reglarea nivelului de zahăr din sânge. Pentru pacienții cu risc de a dezvolta diabet sau pentru cei care au dezvoltat deja această afecțiune, consumul regulat de frunze de dafin ar putea reduce semnificativ șansele de episoade diabetice, notează Organic Facts.
Fruzele de dafin, conținut de bitamine și minerale
Frunza de dafin este relativ bogată în fier, cu 0,8 mg per lingură. Fierul este un mineral esențial. Tipul de fier din frunzele de dafin este forma vegetală de fier non-hemic. Consumul de alimente bogate în vitamina C poate ajuta la absorbția fierului de origine vegetală.
Frunzele de dafin sunt, de asemenea, bogate în magneziu, cu 2,2mg per lingură. Magneziul este responsabil pentru numeroase funcții cu nervii, mușchii și oasele, printre altele.
Frunza de dafin conține, de asemenea, vitamina A. Această vitamină este implicată în funcția imunitară, vedere și reproducere, printre alte procese.
Vezi și: Cât de des trebuie să duci gunoiul. Ce boli riști dacă îl ții prea mult în casă
Fruzele de dafin, efecte adverse
Frunzele de dafin nu trebuie consumate întregi. Frunza rămâne intactă și nu poate fi digerată. Aceasta poate rămâne blocată în gât sau poate provoca leziuni la nivelul tractului intestinal.
Frunzele de dafin tocate sau măcinate sunt probabil sigure atunci când sunt consumate în cantități care se găsesc de obicei în alimente.
Frunzele de dafin, cum se prepară
Puteți adăuga frunze întregi de dafin măcinate sau uscate la multe mâncăruri sărate în timpul fierberii. Cu toate acestea, mulți bucătari consideră că frunzele de dafin măcinate sunt prea puternice și preferă să folosească o frunză întreagă atunci când gătesc, apoi să arunce frunza înainte de servire, potrivit Very Well Fit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.