Piciorul plat: greșeala pe care o faci zilnic, mai ales dacă ai câteva kilograme în plus

Giorgi Ichim |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Piciorul plat - Foto: Freepik @spukkato
Piciorul plat - Foto: Freepik @spukkato

De ce apare, în timp, piciorul plat. Care e greșeala pe care o fac cei mai mulți oameni.

Piciorul plat este o afecțiune în care arcul longitudinal al piciorului, responsabil pentru susținerea greutății corpului și absorbția șocurilor, este redus sau absent. Această condiție poate apărea din mai multe motive și poate afecta persoane de toate vârstele.

Piciorul plat poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții și activităților zilnice ale persoanelor afectate.

Printre simptomele comune se numără durerea la nivelul piciorului și gleznei, oboseala precoce la mers sau statul în picioare, și dificultăți în alegerea încălțămintei potrivite.

De ce apare, în timp, piciorul plat

"Este o evoluție naturală, tendința de a se aplatiza arcul piciorului sub greutate a corpului și sub solicitarea activităților fizice cotidiene. Există o mulțime de structuri care sunt menite să păstreze această formă ideală a piciorului. 

Așa cum spuneam, oasele sunt în așa fel, au o asemenea formă încât să păstreze bolta piciorului. 

Ligamentele care țin oasele pe poziția corectă.

Mușchii care acționează activ și care tind să corecteze deformarea atunci când începe să se producă. 

Cred că avantajele mișcării și activității fizice sau activității sportive sunt infinit mai mari decât neajunsurile că făcând activitate fizică pot să apară și anumite probleme, e corect și atunci te gândești să le previi și așa încercarea de a purta încălțăminte cât mai corectă.

E bine să faci activitate fizică care presupune să tot calci pe picior atunci când ai o greutate ideală sau cât mai aproape de ideal. 

Dacă o persoană supraponderală încearcă să facă activitate fizică ca scadă în greutate, e bine să facă activități fizice care nu presupun să calci pe picior, cel puțin la început până intră în formă, de exemplu bicicletă, înot… și abia după aceea să treacă la alergare sau la plimbări ș.a.m.d.

Deci purtarea unor pantofi cu talpa profilată e doar ceva de marketing. Tendința există", a declarat Dr. Codrin Huszar, medic primar Ortopedie și Traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR, pentru DC Medical.

 

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel