Peștele care are un conținut ridicat de Vitamina D are un conținut important de nutrienți esențiali pentru sănătate.
Peștele oceanic este o sursă excelentă de vitamina D. Vitamina D este esențială pentru sănătatea oaselor și pentru funcționarea adecvată a sistemului imunitar.
Deși peștele de apă dulce conține și vitamina D, peștele oceanic este adesea mai bogat în această vitamină.
Ce trebuie să știi despre peștele oceanic
Cristian Mărgărit, expert în nutriție, a explicat în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola care este importanța peștilor oceanic în dieta noastră.
”Vitamina D pe care ar fi trebuit să o producem cu toții în piele dacă ne expuneam la soare, pentru că toamna nu prea se mai produce Vitamina D în piele, chiar dacă te expui la soare și foarte puține alimente conțin Vitamina D.
Aș puncta aici peștele oceanic pentru imunitate este un miracol, pentru că el include mai mulți nutrienți care ne ajută. Vitamina D, Vitamina A, seleniu, zinc, fier, proteină, omega trei, toate ajută imunitatea. Vorbim despre peștele oceanic de apă rece, peștele de captură și culmea, aici de exemplu macroul, heringul, pești care sunt mai ieftini, sunt foarte, foarte potriviți”, a explicat Cristian Mărgărit, expert în nutriție, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.
Vezi și: Locurile din care te poți infecta cu HPV. Poți lua HPV de pe colacul de toaletă? Care e adevărul
Care sunt peștii oceanici bogați în Vitamina D
Somon: Somonul este cunoscut ca una dintre cele mai bune surse de vitamina D.
O cantitate mică de somon poate furniza o cantitate semnificativă de vitamina D.
Macrou: Macroul este un alt pește oceanic care este bogat în vitamina D.
O porție de macrou poate asigura o cantitate semnificativă de vitamina D.
Sardine: Sardinele sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina D și conțin, de obicei, cantități mai mari decât alte tipuri de pește de dimensiuni mai mari.
Hering: Heringul este un alt pește oceanic bogat în vitamina D.
Pentru a beneficia de vitamina D din pește, este important să alegeți opțiuni proaspete sau congelate, deoarece peștele conservat poate avea un conținut de vitamina D mai mic. De asemenea, modul de gătire poate influența conținutul de vitamina D.
Gătirea peștelui la aburi, prăjirea sau coacerea poate ajuta la păstrarea conținutului de vitamina D mai bine decât fierberea sau fierberea prelungită.
Totuși, nu vă bazați exclusiv pe pește pentru a vă satisface necesarul de vitamina D. Puteți obține vitamina D și din alte surse, cum ar fi expunerea la soare și alimente fortificate, cum ar fi laptele, sucurile și cerealele fortificate. Dacă sunteți preocupat de nivelul de vitamina D din organism, consultați un profesionist de sănătate pentru sfaturi suplimentare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.