Mai mult de jumătate din infectările cu varianta Omicron din Anglia au fost confirmate la persoane vaccinate cu schema completă au anunțat autoritățile britanice, care afirmă că există deja răspândire comunitară cu noua tulpină, scrie The Guardian.
Au mai fost 75 de cazuri de infectare cu varianta Omicron, identificate în Anglia, a anunțat vineri seară Agenția pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie (UKHSA). Acesta aduce numărul total de cazuri confirmate în Anglia la 104, cu 134 în Marea Britanie în ansamblu. Au existat avertismente cu privire la o „cantitate mică” de transmitere comunitară, deoarece nu toate cazurile noi au fost legate de călătorii.
Acum au fost identificate cazuri în estul Midlands, estul Angliei, Londra, nord-est, nord-vest, sud-est, sud-vest și West Midlands.
Vineri, 16 cazuri au fost găsite în Scoția în ultimele 24 de ore, înregstrând o creștere de cinci ori față de ziua precedentă, unele fiind legate de un concert Steps la Glasgow, din urmă cu 11 zile. Țara Galilor a anunțat primul său caz vineri.
Creștere bruscă a infectărilor
Creșterea bruscă a cazurilor a venit în momentul în care o nouă evaluare a riscurilor din partea UKHSA a declarat că noua variantă „se transmite rapid și cu succes”. O analiză separată efectuată de agenție a primelor 22 de cazuri de Omicron din Anglia a constatat, de asemenea, că mai mult de jumătate dintre cei infectați fuseseră vaccinațicu schema completă.
Douăsprezece dintre cele 22 de cazuri au apărut la mai mult de 14 zile după a doua doză de vaccin. Două cazuri au fost la mai mult de 28 de zile după prima doză de vaccin. Șase au fost nevaccinați, în timp ce pentru doi pacienți nu sunt date disponibile.
Niciun deces sau caz grav, până acum
Niciunul dintre cazuri nu a fost spitalizat și nu au fost decese, dar UKHSA a spus că „majoritatea cazurilor sunt recente și că există un decalaj între debutul infecției și spitalizare și deces”.
UKHSA a emis, de asemenea, cea mai mare alertă „roșie” împotriva virusului pentru capacitatea sa teoretică, bazată pe mutațiile sale, de a evita atât vaccinul, cât și imunitatea dobândită în mod natural. De asemenea, avertizează că ar putea reduce eficacitatea tratamentelor cu anticorpi monoclonali. Cu toate acestea, nivelul de încredere al UKHSA pentru avertismente este „scăzut”, deoarece oficialii încă nu au date clare, definitive cu privire la noua variantă.
Dr. Jenny Harries, directorul executiv al UKHSA, a declarat: „Datorită nivelurilor foarte ridicate de acoperire a vaccinurilor, avem deja un zid robust de apărare împotriva Covid-19, pe măsură ce apar noi variante. Lucrăm cât mai repede posibil pentru a aduna mai multe dovezi despre orice impact pe care noua variantă îl poate avea asupra severității bolii sau eficacității vaccinului. Până când vom avea aceste dovezi, trebuie să manifestăm cel mai înalt nivel de prudență în a trage concluzii despre orice riscuri semnificative pentru sănătatea oamenilor.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.