Curățarea băii face parte din ritualul zilnic al gospodinelor. Ai grijă să speli gresia și faianța, să lustruiești cada, chiuveta și vasul de toaletă. Cu toate acestea, există un element pe care majoritatea gospodinelor îl trec cu vederea: perdeaua de duș.
Acest gest te poate costa scump, deoarece acest accesoriu este un teren favorabil pentru germeni și bacterii. Prin urmare, trebuie să ai o grijă deosebită de perdeaua de duș.
Plapuma nu încape în mașina de spălat? Iată cum o poți curăța
Află din acest articol cum să cureți perdeaua de duș și cât de des trebuie să o faci. Există o multitudine de remedii sigure și eficiente pentru a întreține corect perdeaua de duș!
Mucegaiul rămâne inamicul numărul 1 al băilor noastre. Cu umiditatea care este omniprezentă, este greu să scapi de mucegai. Cu excepția cazului în care, desigur, cureți frecvent baia, eliminând și cele mai mici urme de mucegai, care apar. Pentru a evita problemele de sănătate, este mai bine să optezi pentru o frecvență obișnuită de curățare a băii. Iar printre articolele care trebuie curățate temeinic, nu trebuie uitată perdeaua de duș, care devine o sursă inepuizabilă de bacterii. În timp, mucegaiul se adună în materialul textil al perdelei, de aceea gospodinele cu experiență susțin că trebuie curățată des.
Pune turmeric în ghiveci și vezi ce se întâmplă. Remediul preferat al grădinarilor
Gospodinele experimentate recomandă spălarea manuală a perdelei de duș pentru cele mai bune rezultate. Pentru a spăla perdeaua de duș manual, nu vei avea nevoie de substanțe chimice.
Iată pașii de urmat:
Umple un lighean mare cu apă călduță și adaugă câteva linguri de sare grunjoasă. Scufundă perdeaua de duș și las-o să stea câteva ore în soluția sărată. După acest timp, dacă vezi pete, le poți freca cu o cârpă curată, înmuiata în apă și bicarbonat de sodiu. Petele încăpățânate vor dispărea ușor. Apoi, clătește perdeaua și pune-o la uscat la aer.
Ține insectele departe de casă cu un ingredient ieftin din bucătărie
Poți curăța perdeaua în mașina de spălat. În acest caz, pentru a evita deteriorarea ei, trebuie să iei câteva măsuri de precauție. Nu uita să programezi un ciclu de spălare cu apă rece și trebuie să mai pui și niște prosoape în cuvă.
Iată ce trebuie să faci:
Pune perdeaua în interiorul tamburului cu niște prosoape, care o vor proteja de șocurile excesive. Alege un program pentru haine delicate și o temperatura maxima de 30°C, fără centrifugare. Pune cantitatea obișnuită de detergent și câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu (sau puțin oțet alb) în compartimentul pentru balsam. Acest lucru va elimina calcarul și petele de mucegai. În cele din urmă, după ciclul de spălare, atârnă perdeaua afară pentru uscare. Dacă este din material textil, pune perdeaua la soare, iar dacă este din plastic, alege un loc umbrit.
Nu mai arunca niciodată cojile de usturoi. Iată cum le poți refolosi
O poți pune la uscat pe balcon, în curte sau o poți agăța la locul ei. Pentru ultima obține, asigură-te că lași geamul de la baie deschis, astfel încât să nu se formeze umezeală.
Cum să speli o perdea de duș mucegăită?
Dacă, în ciuda curățării manuale sau cu mașina de spălat, perdeaua de duș mai are pete de mucegai, poți folosi lămâie, care este un agent de curățare remarcabil. Tot ce trebuie să faci este să freci cu grijă petele de mucegai cu o jumătate de lămâie. Lasă să acționeze cel puțin o oră. Apoi, clătește perdeaua și las-o să se usuce.
Pentru a evita formarea petelor de umezeală și pentru a preveni apariția mucegaiului se recomandă spălarea perdelei de duș ei la fiecare 15 zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.