Pepenele cu miez galben este mai dulce decât cel roșul. În timp ce majoritatea dintre noi au gustat pepene roșu, doar câțiva dintre noi au încercat pepenele cu miez galben. Cei care au încercat pepenele galben, îl descriu ca fiind ceva mai dulce decât specia roșie. Se spune, de asemenea, că pepenele galben are arome subtile de miere.
Pepenele cu miez galben nu are licopen, dar compensează prin numărul mare de minerale. Când mușcați dintr-un pepene cu miez galben, puteți fi siguri că acesta conține magneziu, fier, calciu, fosfor și potasiu, care contribuie la o bună sănătate a inimii.
Pepenele cu miez galben este cea mai bună alegere pentru cei care încearcă să slăbească. În medie, o felie de pepene galben conține doar 46 de calorii, potrivit What About Watermelon.
Pepenele cu miez galben, beneficii
Pepenele cu miez galben poate contribui la reducerea riscurilor de boli cardiovasculare, diabet și cancer, la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, la gestionarea greutății, la reducerea inflamației, la întărirea sistemului imunitar și la îmbunătățirea sănătății intestinale, potrivit Style Craze.
Acestea sunt una dintre cele mai vechi și naturale varietăți de pepeni, fără nicio modificare genetică. Sunt mai mici decât pepenii roșii și se crede că sunt originari din Africa. Pepenii cu miez galben au o formă alungită spre ovală, cu o coajă verde mai groasă și mai tare decât cea a pepenilor roșii.
Culoarea pulpei variază de la galben pal la auriu și conține semințe mari și comestibile de culoare maro sau neagră (poate fi și fără semințe). În plus, acești pepeni cu pulpa galbenă au o aromă dulce, cu note subtile de miere.
Jay Cowin, nutriționist autorizat, spune că pepenele cu miez galben are efect asupra inimii.
”Pepenele galben a fost asociat cu îmbunătățirea sănătății cardiovasculare. S-a demonstrat că are capacitatea de a reduce colesterolul LDL și trigliceridele, de a crește colesterolul HDL și de a reduce inflamația la pacienții cu risc de boli cardiovasculare.
Pepenele cu miez galben este, de asemenea, o sursă excelentă de vitaminele A și C, care ajută la reducerea inflamației și, de asemenea, întărește sistemul imunitar”, arată Jay Cowin.
Pepenii cu miez galbeni conțin, de asemenea, antioxidanți, substanțe fitochimice și minerale precum potasiul, care ajută la scăderea tensiunii arteriale.
Vezi și: Ce trebuie să știi despre vaccinarea copiilor. Ministerul Sănătății: Trebuie să rămână la domiciliu
Pepenele cu miez galben poate ajuta la gestionarea bolilor cronice
Studiile sugerează că consumul de pepenii verzi pot ajuta la tratarea și reducerea riscului de boli cardiovasculare, diabet, cancer, obezitate și alte afecțiuni legate de vârstă. Aceste proprietăți medicinale sunt atribuite prezenței unor substanțe fitochimice precum licopenul, citrulina și alți compuși polifenolici. În plus, s-a constatat că aportul de pepene verde ajută și la controlul greutății
L-citrulina (un aminoacid neesențial) poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea performanțelor la exerciții fizice și a recuperării la persoanele cu boli cronice.
Un studiu a constatat că suplimentarea cu β-caroten (prezent în pepenii galbeni) la fumători poate crește riscul de cancer pulmonar.
Pepenele cu miez galben, efect asupra digestiei
Coaja pepenilor cu miez galben s-a dovedit a avea cea mai mare activitate probiotică pe Lactobacillus rhamnosus și Bifidobacterium bifidum. Trista Best, un dietetician înregistrat, spune că aceștia au un conținut important de apă și fibre.
”Pepenii galbeni oferă apă și fibre, ambele necesare pentru sănătatea intestinelor. Aceste două caracteristici fac ca pepenii galbeni să fie utili pentru a ajuta la prevenirea disconfortului gastro-intestinal, a ulcerelor și a constipației. În plus, procentul ridicat de apă din pepenele galben vă poate ajuta să vă mențineți hidratat pe parcursul întregii zile”, arată dieteticianul.
Vezi și: Astenia de toamnă: De ce te simți obosit și lipsit de energie. Metode care previn simptomele
De ce miezul este galben
Pepenii galbeni arată la fel ca și pepenii roșii tradiționali din exterior - cu o coajă verde și dungată. Dar nuanța din pepenii roșii se datorează licopenului, un antioxidant prezent și în roșii.
Pepenii galbeni nu conțin acest antioxidant. Acest lucru se datorează faptului că aceștia au fost supuși unei încrucișări selective pentru textura, culoarea și dulceața lor pe o anumită perioadă de timp.
”Din punct de vedere al gustului, pepenii galbeni sunt foarte asemănători cu soiul roșu, doar că sunt ușor mai dulci, cu o ușoară aromă de miere. În esență, sunt identici în ceea ce privește aroma și valoarea nutritivă, în afară de lipsa licopenului”, a spus Matthew Scarfo, expert în nutriție.
Ambii sunt disponibili în soiuri cu sau fără semințe, create prin procesul natural de încrucișare. Acești pepeni pot fi folosiți în diferite salate de fructe, smoothie-uri, limonade și deserturi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.