O serie de reguli vor trebui respectate la pelerinajul de Sfântul Dumitru, ce va avea loc în Capitală. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhie Române, a explicat care sunt aceste reguli impuse credincioşilor din Bucureşti care vor participa la pelerinajul de Sfântul Dumitru, după ce comandamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Guvernului României a luat decizia să permită organizarea pelerinajului de Sfântul Dumitru în Capitală.
Prima este aceea că la pelerinaj vor putea partricipa doar persoane din București. ''Acest pelerinaj de anul acesta de la Bucureşti va fi unul aşadar consumat în nişte limite restrictive pe care trebuie să le înţelegem cu toţii, dată fiind starea în care se află acum Municipiul Bucureşti, din punct de vedere epidemiologic.
Accesul pelerinilor, aceesul credincioşilor din Bucureşti, ceilalţi fiind aşteptaţi atât înainte, cât şi după la această sărbătoare. Accesul lor va fi unul foarte bine organizat. Se va urca pe Colina Bucurie venind dinspre Piaţa Unirii, pe un culoar unic de acces
Persoanele vor aştepta una în spatele celeilalte, la o distanţă de 1,5 metri. Marcajele vor fi foarte vizibile. Aici, pe platoul pe care mă aflu şi eu acum, unde se află altarul de vară al Catedralei Patriarhale şi unde se vor ofica slujbele din perioada celor trei zile, pe acest platou, vor putea participa la sfintele slujbe, maxim 200 de persoane.
Voluntarii bisericii vor împărţi credinicioşilor măşti, soluţii dezinfectante şi apă îmbuteliată
Există deja marcaje pe paviment. Ele indică locurile pe care vor putea sta atâtea persoane cât permite acest generos spaţiu. Accesul la racla cu sfintele moaşte se va face aşadar în deplină ordine.
Voluntari bisericii vor împărţi credincioşilor, celor care doresc să îşi schimbe masca li se va da o mască nouă, materiale dezinfectante, bineînţeles apă îmbuteliată.
Fără ceai, cafea, ori alte produse ce nu pot fi sigilate
Se va ţine aşadar cont cu o maximă rigoare de toate normele igienico-sanitare şi sperăm ca acest eveniment va fi unul exemplar, va fi unul care poate dovedi că în situaţii de criză, în situaţii în care normalitatea este constrânsă, stânjenită de restricţii putem să dovedim că rămânem normali, dar disicplinaţi, atenşi la celălalt, atenţi la ceilalţi, pentru că asta face parte oricum din viziunea creştină asupra celorlalţi. Grija faţă de ei este importană.
Biserica, Patriarhia Română, Arhiepiscopia Bucureştilor s-a îngrijit ca şi în acest an, credincioşii, măcar cei din Bucueşti să poată avea acces la Sfintele Moaşte ale Orcrotitorului lor, Ocrotitorul acestui oraş'', a declarat Vasile Bănescu la Antena 3.
Pelerinajul va avea loc între zilele de 25 și 27 octombrie, la eveniment accesul fiind permis doar persoanelor cu reședința în Municipiul Bucureşti
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.