Pătrunjelul, planta cu mai multă vitamina C decât lămâia. 7 motive pentru care să-l consumați

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe lângă aspectul decorativ și aroma aparte, pătrunjelul oferă doar beneficii organismului uman.

Consumul de pătrunjel este un mare plus pentru organismul uman: întărește oasele, previne ridurile, combate inflamațiile. „O alimentație naturală, bazată pe consumul regulat de alimente integrale neprocesate este primul pas către o stare bună de sănătate și un sistem imunitar puternic. De asemenea, sănătatea sistemului respirator se întreține cel mai bine atunci când petrecem regulat timp în aer liber, într-un mediu cât mai puțin poluat, și, desigur, sportul reprezintă și el un factor important în menținerea unei sănătăți optime”, afirma Cori Grămescu într-o postare pe rețelele sociale.

Iată câteva beneficii ale consumului de pătrunjel:

* protecție împotriva cancerului de sân - Pătrunjelul are beneficii de protecție specifice împotriva cancerului de sân. Conform unui studiu din 2017 publicat în revista Geroscience, apigenina, o substanță naturală abundentă în pătrunjel este promițătoare ca un tratament netoxic pentru cancerul de sân la om.

* combate inflamațiile - Inflamația poate fi de fapt mortală, iar pătrunjelul, având un conținut ridicat de antioxidanți precum vitamina C, A și E, care pot ajuta la calmarea ei. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de artrită, o inflamație a articulațiilor, dar și la reducerea riscului multor altor boli cronice, inclusiv cancer, ateroscleroză, Alzheimer și boala Parkinson.

* previne ridurile - Consumul de pătrunjel avantajează tenul. Planta este bogată în vitamina C, iar vitamina C produce colagen, ceea ce conferă pielii structura și rezistența sa. 

* întărește oasele - Zece crenguțe de pătrunjel sunt suficiente pentru a ajunge la doza zilnică de vitamina K, cantitate care poate ajuta la protejarea împotriva fracturilor, deoarece contribuie la formarea proteinelor pentru oase și coagularea sângelui. 

* infecțiile urinare, indigestia și crampele - Pătrunjelul conține substanțe chimice care provoacă contracția musculară în intestin, vezică și uter. Prin urmare, indigestia, infecțiile vezicii urinare și crampele menstruale au fost adesea tratate cu preparate din această plantă

* combate bolile de inimă - Pătrunjelul crud conține folat, o vitamină B importantă, făcându-l un candidat pentru prevenirea tulburărilor de inimă. Folatul este implicat in menținerea nivelurilor normale de aminoacizi homocisteină, ale căror niveluri crescute sunt asociate cu boli cardiovasculare. La fel ca vitamina C, folatul este sensibil la căldură și se obține cel mai bine atunci când pătrunjel este consumat proaspăt.

* protejează ochii - Pătrunjelul este o sursă de vitamina A, ori aportul adecvat de vitamina A asigură sănătatea optimă a ochilor noștri, prevenind uscăciunea și cataracta. Îmbunătățește și vederea nocturnă.

Ce conține pătrunjelul:

• Vitamina C (1/3 cană de pătrunjel conține mai multă vitamină C decât o portocală)

• Vitamina K (bună pentru sănătatea oaselor și coagularea sângelui)

• Beta-caroten, un antioxidant și imunoprotector

• Calciu (1 ceașcă de pătrunjel are aceeași cantitate de calciu ca o cană de lapte)

• Potasiu (500 mg potasiu în 100 de grame de pătrunjel)

• Fier (mai mult decât în ​​carnea roșie)

• Fibră (excelentă pentru prevenirea constipației și îmbunătățirea funcției intestinului gros)

• Bor (luptă împotriva efectelor menopauzei și previne osteoporoza)

• Fluor (întărește oasele)

• Clorofilă (îi conferă culoarea verde și are proprietăți antiseptice și purificatoare).

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel