Patru predictori majori ai răspândirii COVID-19. În ce zone apar mai multe cazuri

Dana Lascu |
Data publicării:
Covid-19. Foto: Pixabay
Covid-19. Foto: Pixabay

Cercetătorii au identificat predictori socio-economici care ar putea sta la baza unor strategii de stopare a răspândirii COVID-19. 

În martie 2020, orașul New York a fost, din păcate, un epicentru al pandemiei. Șapte luni mai târziu, America se confruntă cu o nouă creștere a cazurilor de coronavirus, iar cercetătorii de la Universitatea Texas A&M speră să ofere informații și un context pentru a ajuta în bătălia contra acestui nou val.

Rich Whittle, doctorand la Texas A&M, menționează într-un studiu recent că până în aprilie 2020, New York City a reprezentat mai mult de o treime din cazurile confirmate ale națiunii, cu o rată de transmitere de cinci ori mai mare decât restul țării.

Whittle a vrut să analizeze aceste stadii timpurii ale răspândirii pandemiei în cartierele din New York pentru a descoperi dacă există factori socio-economici care ar putea fi asociați cu rata ridicată de pozitivitate la COVID-19.

„Lumea se confruntă cu prima pandemie globală de ceva vreme încoace, dar nu va fi ultima, așa că înțelegerea tiparelor de contact și a factorilor socio-economici care conduc la un număr mare de cazuri este important pentru sănătatea publică”, a arătat Whittle.

Studiul, publicat în BMC Medicine (link direct studiu), a identificat patru predictori semnificativi ai creșterii cazurilor de COVID-19 în New York:

1) cartierele cu densități mai mari ale populației au dus la o creștere a ratei de pozitivitate; 

2) cartierele cu populații mai tinere (sub 18 ani) au dus, de asemenea, la o creștere a cazurilor; 

3) gospodăriile cu venituri mai mari au dus la o scădere a numărului de cazuri; 

4) iar rasa a arătat o asociere semnificativă cu cazurile detectate de COVID-19 - atât un procent mai mic de populație albă cât și un procent mai mare de populație de culoare au condus la rate crescute de pozitivitate.

„Din datele disponibile din primele etape, aceasta este ceea ce vedem și știm că aceste stadii incipiente sunt cu adevărat importante pentru a menține situația actuală, dar pentru viitoarele pandemii, sub control”, a spus dr. Ana Diaz Artiles, profesor asistent în Departamentul de Inginerie Aerospațială din Texas A&M și co-autor al studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel