Patru alimente care stimulează metabolismul. Dacă le consumi vei avea o siluetă de vis

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Patru alimente care stimulează metabolismul. Foto: Freepick @user20119892
Patru alimente care stimulează metabolismul. Foto: Freepick @user20119892

Patru alimente care stimulează metabolismul. De ce trebuie să le incluzi în dieta ta.

Se știe că odată cu vârsta, metabolismul încetinește. Un metabolism încetinit provoacă stări de oboseală, dureri de cap, creștere în greutate și fire de păr căzute. Dar există o soluție! Trebuie să adaugi în dietă patru alimente care stimulează metabolismul.

Unul dintre aceste produse este ardeiul iute. Acidul fenolic din ​​ardeiul iute joacă un rol în stimularea metabolismului. Cu un gust picant, o savoare intensă, ardeiul iute are nenumărate beneficii terapeutice. Este unul dintre cele mai interesante alimente, care poate fi folosit atât în bucătărie pentru condimentarea preparate, cât și la ameliorarea unor afecțiuni, grație proprietăților sale medicinale.

Care sunt alimentele cu care ne păcălim foamea. De ce nu trebuie să mâncăm cartofii fierbinți

Un alt produs minunat este ghimbirul. Unele studii au arătat că ghimbirul ajută la arderea caloriilor. Consumul de ghimbir are efecte antiinflamatorii, sensibilizante și stimulatoare asupra tractului gastrointestinal.

Rădăcina sa ajută persoanele supraponderale sau obeze să piardă în greutate, iar acest lucru se datorează faptului că ghimbirul este plin de antioxidanți naturali.

Pe lista celor celor patru alimente, care stimulează metabolismul se numără și fulgii de ovăz. Ovăzul și alte cereale integrale te pot ajuta să menții un metabolism sănătos. Cerealele integrale ajută la creșterea ratei metabolice de odihnă a unei persoane. Fulgii de ovăz te ajută să te simți sătul mai mult timp și să arzi mai multe grăsimi.

În plus, cerealele integrale mențin sănătos echilibrul microbian al organismului uman, oferind un echilibru al bacteriilor intestinale.

De ce este mai bine să mănânci smochinele proaspete. Hâncu, despre beneficiile incredibile: Sunt extraordinare pentru digestie, longevitate

Pe lista produselor, care ajută la stimularea metabolismului, se regăsește și ciocolata neagră, care este bogată în flavonoide. 

 

9 alimente care reduc stresul și anxietatea pe care trebuie să le consumi

 

9 alimente pe care trebuie să le consumați, care vă ajută să faceți față ritmului agitat și stresului.

Dacă doriți să fiți plini de energie și să faceți față stresului, aceste 9 alimente nu ar trebui să lipsească niciodată din alimentație.

De altfel, o alimentație sănătoasă și un stil de viață corect previne îmbătrânirea pielii, restabilește și funcționalitatea corectă a organismului și vă ajută să faceți față stresului.

Dieta occidentală, efecte nocive asupra imunității. Medic: Microbiota nu iubește zahărul

Iată care sunt cele 9 alimente, pe care trebuie să le consumați dacă doriți să rămâneți plini de energie și să nu vă mai stresați

Somon. Acest pește este recomandat pentru stări de depresie, deoarece conţine acizi graşi şi vitamina B12. Cercetătorii au descoperit că peroanele care au mâncat carne de somon de trei ori pe săptămână, timp de cinci luni, au experimentat mai puțin stres decât cei care au preferat carnea de pui, porc sau vită. În plus, ritmul cardiac s-a îmbunătățit.

Mușețel. În mod tradițional, se crede că ceaiul de mușețel ajută la calmarea nervilor, iar  înțelepciunea populară este susținută de știință. Mușețelul este bogat în antioxidanți care reduc inflamaţiile. Persoanele care consumă, dimineața, ceai de mușețel simt o reducere a simptomelor de depresie și anxietate.

Ciocolata. Faptul că ciocolata reduce stresul și reprezintă un „hormon al fericirii” este cunoscut de toată lumea. În plus, ciocolata neagră conține flavonol. Ciocolata ajută la declanşarea secreţiei endorfinelor denumite şi moleculele fericirii.

Slăbitul, imposibil cu medicamente ”miraculoase”. Medic: Și cu slana în pod și cu mațul în bârnă nu se poate

Seminţele de floarea soarelui şi nucile ajută la menţinerea stării de calm şi la evitarea furiei necontrolate, relatează lifehacker.ru.

Turmericul este un condiment, care conține un compus numit curcumină. Este foarte util pentru a susține sănătatea creierului și a preveni tulburările de anxietate. De asemenea, curcumina are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, care au efect bun asupra celulelor creierului. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel