Pastila contraceptivă pentru bărbați, aproape de realitate

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pastila contraceptivă pentru bărbați este mai aproape de realitate
Pastila contraceptivă pentru bărbați este mai aproape de realitate

Pastila contraceptivă pentru bărbați este deja în faza avansată a cercetărilor. O echipă de oameni de știință a verificat, deja, posibilitatea unei astfel de pilule și rezultatele sunt promițătoare.

Pastila contraceptivă pentru bărbați poate fi cu un pas mai aproape de realitate, spun cercetătorii americani. Ei spun că pilula lor experimentală pare a fi sigură, reducând în același timp nivelul hormonilor care produc spermatozoizi. „Rezultatele noastre sugerează că această pilulă, care combină două activități hormonale într-unul, vă scădea producția de spermă, dar păstrează libidoul, în același timp”, a spus dr. Christina Wang, co-cercetător principal, profesor de medicină la Los Angeles Biomed Research Institute at Harbor-UCLA Medical Center în Torrance, Calif.

Dar nimeni nu trebuie să-și „țină respirația” în timp ce așteaptă ca pilula să ajungă pe piață: "Contracepția hormonală pentru bărbați trebuie să fie disponibilă în aproximativ 10 ani", a spus Wang într-un comunicat al Endocrine Society. Echipa ei a prezentat rezultatele duminică la întâlnirea anuală a societății din New Orleans, potrivit MedicineNet.

Studiul "arată promisiunea unui viitor contraceptiv reversibil masculin", a spus dr. Tomer Singer, care conduce endocrinologia și infertilitatea reproducerii la Spitalul Lenox Hill din New York City. El nu a fost implicat în noua cercetare, dar a subliniat că "sunt necesare mai multe studii, inclusiv studii prospective randomizate, pentru a confirma aceste constatări inițiale".

Studiie, promițătoare

Noua cercetare a implicat 40 de oameni sănătoși care au primit fie un placebo, fie pilula experimentală contraceptivă, care este acum numită 11-beta-MNTDC.

Așa cum a explicat echipa lui Wang, pilula este o formă modificată de testosteron care oferă acțiunile combinate ale hormonului masculin și ale hormonului feminin (progesteron).

Bărbații au luat placebo sau medicament o dată pe zi timp de 28 de zile.

Dintre bărbații care au luat pilula contraceptivă, concentrațiile medii de testosteron au scăzut la fel de mult ca și cele care au loc într-o stare de deficit de androgen (hormon masculin).

Cu toate acestea, bărbații nu au prezentat efecte secundare grave, cum ar fi pierderea majoră a libidoului, așa cum se poate întâmpla într-o stare tipică de deficit de androgeni.

Orice reacții adverse care au apărut au fost puține și ușoare și au inclus oboseală, acnee sau cefalee, a raportat echipa lui Wang.

Cinci dintre bărbații care au luat pilula contraceptivă au raportat scăderi ușoare ale frecvenței sexuale, în timp ce doi au raportat o disfuncție erectilă ușoară. Cu toate acestea, nici unul dintre aceștia nu a avut afectată activitatea lor sexuală, care nu a scăzut. Niciunul dintre bărbați nu a oprit tratamentul din cauza efectelor secundare și au trecut toate testele de siguranță.

La bărbații care au luat pilula contraceptivă, nivelurile a doi hormoni necesari pentru producția de spermatozoizi a scăzut considerabil în comparație cu cei care au luat placebo. Efectele medicamentului au fost reversibile după ce bărbații au oprit administrarea pilulei.

Wang a subliniat că medicamentul ar trebui luat cel puțin trei reprize de 60 până la 90 de zile pentru a începe să afecteze producția de spermatozoizi, astfel încât 28 de zile de tratament în studiu au fost prea scurte pentru a obține o suprimare maximă a spermei.

Sunt necesare studii mai ample

Cu toate acestea, echipa de cercetare planifică studii mai lungi și, dacă demonstrează că medicamentul este eficient, următoarele etape vor fi studii mai ample. În cele din urmă, pilula va fi testată în cupluri active sexual, a spus Wang.

Singer a fost de acord că studiile mai lungi sunt cheia pentru a ști dacă această pilulă va avea succes. „Știm că pentru a produce spermă sănătoasă - care are un ciclu de viață de aproximativ trei luni - trebuie să existe secreția FSH și LH, care sunt doi hormoni secretați de glanda pituitară", a explicat el. Acești doi hormoni "acționează asupra celulelor testiculare pentru a produce sperma într-un «tip de celulă» și a secreta testosteronul în cealaltă", a adăugat Singer.

Cu toate acestea, principala provocare este ca suprimarea hormonilor - testosteron, LH și FSH - prin tratament hormonal să nu ducă la reducerea libidoului, erecției și ejaculare precoce”, a spus Singer. Acest studiu timpuriu, de fază 1, arată o promisiune, a spus el, dar numai studii mai mari, mai lungi, vor dovedi daca 11-beta-MNTDC este în siguranță și eficace. Deoarece concluziile au fost prezentate la o întâlnire media, acestea ar trebui să fie considerate preliminare până la publicarea într-un jurnal revizuit de colegi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel