Ai nevoie de:
600 g brânză de vaci dulce
4 ouă
4 linguri de zahăr
1 linguriţă de scorţişoară
coaja rasă de la o jumătate de lămâie
coaja rasă de la o jumătate de portocală
1 vârf de cuţit de sare
40 g stafide înmuiate în puţin lapte cu esenţă de rom
unt
pesmet
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecă brânza cu zahărul, adaugă ouăle, coaja de lămâie şi de portocală, stafidele şi scorţişoara (fiind ingredientul secret). Omogenizează bine compoziţia cu ajutorul unei linguri de lemn.
Vezi și 4 înlocuitori vegetali pentru ouă. Cu ce poți să faci prăjituri de POST
Unge tava rotundă cu puţin unt şi tapetează cu pesmet pe fund, după care adaugă amestecul de brânză.
Bagă la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute, până capătă o crustă aurie.
Lasă să se răcească, apoi ornează cu zahăr pudră.
O altă rețetă de pască fără aluat, în video-ul de mai jos:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.