Parkinson, medicament, eșec. Niciun beneficiu, după trei ani de studiu

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Bătrâni
Bătrâni

Primul medicament care ar fi încetinit progresia bolii Parkinson a eșuat. Autorii studiului spun că după trei ani de utilizare nu au înregistrat niciun beneficiu.

Un studiu al unui medicament pentru tensiunea arterială arăta promițător în reducerea simptomelor bolii Parkinson. Totuși după trei ani de studiu, autorii au trebuit să se dea bătuți și să admintă că medicamentul nu aduce niciun beneficiu pentru persoanele cu boală Parkinson.

Medicamentul isradipină a arătat promițător în studii mici și timpurii, iar speranțele au fost mari, încât acesta putea fi primul medicament care să încetinească progresia bolii, scrie sciencedaily.com.

Din pacate, oamenii care au luat isradipina nu au avut nici o diferență în simptomele bolii Parkinson, în cei trei ani de studiu, comparativ cu cei care au luat un placebo, a spus autorul studiului, Tanya Simuni, de la Northwestern University Feinberg School of Medicine in Chicago și membru al Academiei Americane de Neurologie.

Studiile, promițătoare

Studiul de fază 3 a implicat 336 de persoane cu boală Parkinson din SUA și Canada, ca parte a Grupului de studiu pentru Parkinson. Jumătate dintre participanți au primit zilnic 10 mg de isradipină timp de trei ani, în timp ce cealaltă jumătate a primit un placebo.

Medicamentul a prezentat promisiuni în studiile pe animale, iar un studiu de fază 2 la om nu a evidențiat niciun fel de probleme legate de siguranță. Cercetătorii au devenit interesați de medicament atunci când s-a observat că utilizarea medicamentului pentru hipertensiunea arterială a fost asociată cu un risc mai scăzut de a dezvolta boala Parkinson.

"Desigur, aceasta este o veste dezamăgitoare pentru toată lumea cu boala Parkinson și familiile lor, precum și comunitatea de cercetare", a spus Simuni. „Cu toate acestea, rezultatele negative sunt importante deoarece acestea oferă un răspuns clar, în special pentru medicamente, care sunt disponibile în comerț. Vom continua să lucrăm pentru a găsi un tratament care poate încetini, sau chiar vindeca această boală.”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel