Dezinformarea părinților condamnă copiii la suferință: Ne gândim la soluții extreme. Lucrurile astea sunt prea grave ca să fie lăsate la decizia unor părinți care trăiesc într-o lume paralelă

Giorgi Ichim |
Data publicării:
EXCLUSIV
Parinti - Foto: Freepik @daniel-007
Parinti - Foto: Freepik @daniel-007

Copiii români sunt condamnați la suferință de proprii părinți: "Ne gândim la soluții extreme". De ce trebuie să plătească cei mici pentru dezinformarea și iresponsabilitatea părinților. "Lucrurile astea sunt mult prea grave ca să fie lăsate la decizia unor părinți care trăiesc într-o lume paralelă". Dr. Simin Aysel Florescu avertizează că acest refuz nu reprezintă doar un act de ignoranță, ci o decizie care poate expune copiii la bol grave și imposibil de tratat.

Vezi și: Panencefalita sclerozantă subacută, boala gravă la care vă supuneți copiii. Dr. Simin Aysel Florescu: E de netratat așa ceva! Apare la 8 - 10 ani de la infecție

Într-o eră în care accesul la informație este mai ușor ca niciodată, un paradox periculos prinde rădăcini în rândul părinților: refuzul vaccinării copiilor.

Copleșiți de dezinformare și teorii ale conspirației, mulți părinți aleg, în mod inconștient, să întoarcă spatele științei și siguranței medicale.

Refuzul lor nu reprezintă doar o ignoranță bine intenționată de multe ori, ci un risc real.

În loc să-și protejeze copiii, îi expune unor pericole imense, unor boli devastatoare care pot lăsa sechele pe viață.

În timp ce un simplu vaccin poate salva vieți, alegerea de a nu-l face devine un gest dramatic, iresponsabil, cu consecințe ireversibile.

"O să vă spun realitatea... părinții ignoră cu desăvârșire subiectul vaccinării copiilor.

Din păcate, mare parte a părinților nici la explicațiilor nostre post-factum, nici la sfatul nostru de a-și vaccina copiii... ei ignoră complet acest subiect. Trece pe lângă ei toată informația noastră.

Mai mult, dacă, copilul supraviețuiește gripei și e bine mersi, e ca un fel de dovadă pentru ei că au avut dreptate, că e mai bine așa și se imunizează natural.

Ceea ce este un lucru irațional, pentru că ajungem la izbucniri epidemice și la cazuri complicate", a declarat Dr. Simin Aysel Florescu, Manager Spitalul Clinic Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș, în cadrul conferinței DC Media Group - ”Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?”

"Lucrurile astea sunt mult prea grave ca să fie lăsate la decizia unor părinți care trăiesc într-o lume paralelă"

Vezi și: Dr. Simin Aysel Florescu, TEST pentru nevaccinați: Dacă nu vrei să te vaccinezi, trebuie să te mut într-o zonă a spitalului unde nu ești în pericol. Unde? Că tot spitalul e cu risc

Dr. Simin Aysel Florescu subliniază necesitatea unei legi a vaccinării pentru a depăși pragul alegerilor individuale ale părinților în ceea ce privește sănătatea publică și până la urmă sănătatea proprilor copii.

Medicul spune că sănătatea colectivă nu mai poate fi lăsată la latitudinea părinților care refuză vaccinarea, punând în pericol siguranța comunității.

Ea menționează cazurile crescute de tuse convulsivă, rujeolă și riscul revenirii poliomielitei, tocmai din cauza refuzului la vaccinare.

Dr. Simin Aysel Florescu consideră că, dacă părinții nu înțeleg beneficiile vaccinării, ar trebui implicate autoritățile de protecție a copilului, având în vedere gravitatea situației.

"Este necesară o lege a vaccinării care să ne facă ă trecem de pragul explicațiilor și alegerilor individuale. Dacă vorbim de sănătate publica nu mai e o alegere individuală. Atunci când ne dorim să trăim într-o comunitate nu e vorba de alegeri individuale. Pentru că așa am ajuns la situația în care ne aflăm acum: cazuri de tuse convulsivă, rujeolă gârlă și probabil poliomielita la orizont.

Lucrurile astea sunt mult prea grave ca să fie lăsate la decizia unor părinți care de multe ori nu numai că nu au și nu-și doresc informații medicale, ci trăiesc într-o lume paralelă. Chiar nu au de-a face cu realitatea.

Nu poți să lași aceste decizii la îndemâna acestor părinți. Îmi pare rău că trebuie să spun asta, dar dacă după toate explicațiile ei nu înțeleg și nu apreciază binele copilului lor, atunci există și Protecția Copilului.

Noi ne-am mai gândit și la soluții extreme, pentru că ignorarea vaccinului practic pune în pericol viața și sănătatea copilului", a mai spus Dr. Simin Aysel Florescu.

 

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
NoMy - smt4.5.3
pixel