Pandemia COVID-19 a creat „furtuna perfectă” pentru violența în familie. Efecte colaterale neluate în seamă

Dana Lascu |
Data publicării:
Abuz, violență domestică
Abuz, violență domestică

Pandemia COVID-19 are și alte efecte colaterale decât cele de care știam deja: este „furtuna perfectă” care a exacerbat violența în familie arată o nouă lucrare de specialitate.

Într-un articol publicat în revista International Journal of Mental Health Nursing (link direct lucrare), experții subliniază că pandemia COVID-19 reprezintă „furtuna perfectă” pentru violența în familie, unde un set de circumstanțe rare s-au combinat pentru a agrava violența partenerului intim, abuzul în familie, violența în familie și abuzul asupra copiilor.

Factorii din timpul pandemiei care s-au reunit pentru a contribui la violența în familie pot include stres și traume crescute, dificultăți economice, izolare impusă și scăderea accesului la sprijin comunitar și la cel bazat pe credință.

Autorii notează că oficialii din domeniul sănătății publice și profesioniștii din domeniul sănătății mintale trebuie să fie conștienți de impactul dezastrelor asupra violenței în familie și că trebuie să se străduiască să identifice persoanele cu risc și să ofere sprijinul foarte necesar.

„Situațiile de urgență și dezastrele, cum suntem în cazul pandemiei COVID-19, sunt cunoscute a crește stresul asupra persoanelor și familiilor. Un rezultat nefericit al acestui stres este creșterea violenței în familie ”, a declarat autorul principal Kim Usher, asistentă de la Universitatea din New England, din Australia. „Asistentele medicale sunt bine plasate pentru a oferi intervenții timpurii pentru a reduce stresul asupra familiilor și pentru a-i ajuta pe cei pentru care violența în familie este un risc sau o realitate”, a continuat acesta.

„Pentru a oferi protecție și a preveni violența, este necesar să se includă grupurile cu risc în răspunsul la dezastre și în planificarea comunității. Un astfel de plan ar putea implica grupuri de lucru de gen și dezastre la nivel comunitar local și național”, atrag atenția autorii lucrării, la finalul acesteia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel