După recoltarea de la găini, valabilitatea unui ou este de 15 zile, dacă este păstrat la o temperatură de maximum 15 °C.
Mult mai importantă decât temperatura pare să fie poziţia în care sunt ţinute ouăle, fie în carton, fie pe uşa frigiderului.
Ouăle au un capăt ascuţit şi un capăt mai rotunjit, unde se află un sac de aer. Această celulă aeriană poate conţine bacterii care să contamineze conţinutul oului. De aceea, când oul este aşezat cu partea rotunjită în jos, presiunea exercitată poate face ca bula de aer să migreze în sus, contaminând în special gălbenuşul. Albuşul de ou este rezistent la bacteriile periculoase, în timp ce gălbenuşul este un loc ideal pentru dezvoltarea bacteriilor.
De aceea este recomandată păstrarea ouălor cu vârful în jos, deoarece partea rotunjită şi, implicit, bula de aer, vor rămâne în partea de sus, scrie clickpentrufemei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.