Osteoporoza. Cum o oprești și cât de gravă e

Angela Sabău |
Data publicării:
densitatea osoasă Foto: pexels.com
densitatea osoasă Foto: pexels.com

Osteoporoza duce la scăderea densității oaselor. Pentru a o opri, specialiștii recomandă câteva tratamente, unele alternative. 

Osteoporoza este o afecțiune caracterizată prin reducerea densității osoase, ceea ce crește riscul de fracturare a oaselor, fie chiar în urma unor traumatisme minore.

Medicii recomandă medicamente pentru încetinirea osteoporozei, care, din păcate, nu este reversibilă.
Medicamentele cu bisfosfonați sunt o opțiune bună pentru tratarea osteoporozei, deoarece acestea încetinesc pierderea mineralelor din oase. Acesta este doar unul dintre tratamentele care se recomandă în această afecțiune, arată specialiștii de la Harvard Medical School.

Alte tratamente includ estrogenul, raloxifenul și teriparatida. Trebuie urmat sfatul medicului, iar tratamentul nu trebuie întrerupt.

De asemenea, asigurați-vă că obțineți cel puțin 1000-1200 miligrame (mg) de calciu zilnic, de preferință din alimente cum ar fi iaurt, broccoli, brânză și tofu. Adăugați la ea 800 UI de vitamină D, care ajută organismul să absoarbă calciul. Sursele bune includ somonul și laptele fortificat cu vitamina D.

Tratamente alternative și recomandări

Faceți în fiecare zi timp de 30 de minute exerciții cum ar fi mersul pe jos, jocul de tenis sau dansul. Stresul pe care îl puneți pe oase atunci când faceți astfel de exerciții ajută la menținerea masei osoase. Și dacă fumați, asta vă ajută să renunțați. Fumatul accelerează pierderea osoasă.

În ceea ce privește remediile alternative, câteva au fost sugerate pentru osteoporoză. Black cohosh și trifoiul roșu au efecte asemănătoare cu estrogenul care ar putea proteja oasele, dar pot avea și aceleași riscuri ca și estrogenul. Discutați cu medicul înainte de a încerca orice tratament alternativ, pentru a vă asigura că este sigur și nu va interacționa cu medicamentele pe care le luați deja.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel