Operația de care bolnavul cu cancer are mare nevoie, neacoperită de CNAS. Irinel Popescu: Omul are dreptul și la stat, și la privat

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Operația de care bolnavul cu cancer are mare nevoie, neacoperită de CNAS - Foto: Freepick @rido81
Operația de care bolnavul cu cancer are mare nevoie, neacoperită de CNAS - Foto: Freepick @rido81

Centrul de Oncologie "Sf. Nectarie" Craiova, spitalul privat în care pacienții nu plătesc nimic. Ce spune prof. dr. Irinel Popescu despre operația necesară pentru bolnavul de cancer.

Centrul de Oncologie "Sf. Nectarie" Craiova, înființat și condus de Michael Schenker, medic primar oncolog, și Ramona Schenker, psiho-oncolog, a organizat un eveniment la care au participat mai mulți medici specializați în chirurgie și oncologie, odată cu inaugurarea noului sediu. 

Ei bine, deși este un spital privat, pacienții care au nevoie de tratament sau de servicii de oncologie și radioterapie trebuie să știe că la Centrul de Oncologie "Sf. Nectarie" Craiova nu se plătește nimic. 

"Suntem numiți spital privat, este adevărat, însă oferim servicii medicale gratuite. Crezul nostru este că putem oferi servicii medicale de calitate și nu ne vom abate de la acesta", spunea medicul Michael Schenker în urmă cu trei luni.

Centrul de Oncologie "Sf. Nectarie" Craiova este la ora actuală cea mai mare platformă medicală de oncologie din Oltenia, are 107 paturi, serviciu de radioterapie care oferă pacienților cu cancer servicii gratuite, fiind în contract cu CNAS.

Chirurgia, "vioara princeps" în cancer. Constantinoiu: De ce chirurgia să fie privată? Să suporte CNAS indiferent că ești internat la stat sau privat

"Aveam 100 de pacienți pe zi și încă 60-70 de pacienți pe lista de așteptare zilnic la radioterapie. Nu mai avem listă de așteptare. Putem începe rapid un tratament radioterapeutic", a precizat dr. Michael Schenker, directorul medical al Spitalului Sf. Nectarie Craiova.

Centrul se întinde pe o suprafață de 8000 de metri pătrați, pe 2 etaje și în două clădiri viu colorate, menite să-i binedispună pe pacienț. Investiția se ridică la 15 milioane de euro, din care 3 milioane de euro au costat cele două acceleratoare lineare din clădirea dedicată radioterapiei, bani luați cu credit de la bancă.

3. -imagine fara descriere- (operatia-de-care-bolnavul-cu-cancer-are-mare-nevoie--neacoperita-de-cnas--irinel-popescu-omul-asta-are-dreptul-si-la-stat--si-la-privat-2_14276000.png)

Foto: Facebook Michael Schenker

Tehnica ce omoară cancerul pulmonar: Se necrozează. În șase luni nu se mai vede deloc. Pe vremuri, chirurgia clasică înlocuia întregul plămân

"Sunt aproape 8 ani de istorie al centrului nostru. Am luat ființă în 2014, am funcționat până acum într-un alt sediu, creșterea volumului activității într-o rată destul de mare, o progresie destul de importantă a impus găsirea unei soluții pentru un spațiu mai mare, lucru care s-a întâmplat. Am reușit să finalizăm și iată că astăzi suntem în această nouă casă", a spus Michael Schenker, în deschidere.

Printre invitați s-a aflat și prof. dr. Irinel Popescu, director al centrului de chirurgie generală şi transplant hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni și realizator al emisiunii Academia de Sănătate de la DC Medical, care a vorbit despre chirurgie și greșeala sistemului de sănătate care nu decontează acest tratament atât de necesar bolnavilor de cancer.

De ce lipsește chirurgia? "Operația de care bolnavul cu cancer are mare nevoie, nu este acoperită de Casa de Sănătate"

 

"În momentul ăsta există o specialitate de chirurgie oncologică, care a fost înființată în anul 2000, de trei chirurgi, unul dintre ei fiind prof. Ion Bălănescu, la vremea aceea directorul Institutului Oncologie București, celălalt fiind regretatul profesor Lucian Lazăr, de la Institutul Oncologic din Cluj și al treilea fiind eu. Am răspuns o vreme de pregătirea în această specialitate, care, pentru pronosticul bolnavului este extrem de important.

Nicăieri unde se face oncologie nu se mai pot lua deciziile fără prezența tuturor celor trei specialiști: oncolog, radioterapeutul și chirurgul.

De felul în care chirurgul face operația, că de asta există această supraspecializare, depinde esențial diagnosticul bolnavului în ambele sensuri. O operație bine făcută poate să-i îmbunătățească pronosticul spectaculos acelui bolnav și inversul operației, suficient în ceea ce privește marginea de rezecție, numărul de ganglioni, care poate să diminueze foarte mult șansele bolnavului respectiv. Chirurgia oncologică este parte componentă a echipei multidisciplinare.

Mi-aș permite să fac câteva considerente legate de organizarea sistemului de sănătate din România. Aici sunt doar primele două componente: oncologia medicală și radioterapia. De ce lipsește chirurgia? Aș spune în primul rând din motive economice, să fim foarte clari. Aici suntem în mediul privat și prof. Schenker a acceptat de câteva ori în cursul vizitei radioterapia și chimioterapia acoperite de Casa de Sănătate.

Dostarlimab, tratamentul uluitor care DISTRUGE cancerul. Toți pacienții din studiu, VINDECAȚI: Se întâmplă pentru prima dată în istorie

2. -imagine fara descriere- (operatia-de-care-bolnavul-cu-cancer-are-mare-nevoie--neacoperita-de-cnas--irinel-popescu-omul-asta-are-dreptul-si-la-stat--si-la-privat-1_81195000.png)

Foto: Facebook Irinel Popescu

 

Și iată că operația de care bolnavul cu cancer are mare nevoie, nu este acoperită de Casa de Sănătate.

Mai mult decât atât, atunci când un ministrul al Sănătății ar încerca să spună așa cum omul ăsta are dreptul la radioterapie și chimioterapie, și la stat și la privat, cu acoperirea costurilor, ar fi normal, cu diagnosticul de cancer, să aibă cheltuite și costurile cu operația. 

N-am să intru în detalii, însă spun că este mare păcat, pentru că în felul ăsta, bolnavii se operează, câteodată, oriunde, și acolo e vorba și de o echipă pregătită, dar și de un serviciu de anatomie patologică și de mulți factori care contribuie la succesul operației", a spus prof. dr. Irinel Popescu în cadrul evenimentului.

La eveniment au participat și alte personalități din lumea medicală precum: prof.dr. Șerban Negru, conf. univ. dr. Dana Stănculeanu, prof. dr. Tudor Ciuleanu, dr. Nicolae Fotin, dr. Cora Pop, precum și Cezar Irimia, președintele FABC.

Cauza BANALĂ a cancerului. Leon Dănăilă, secretul de a învinge boala: S-a dovedit, putere ENORMĂ. Și preoții au influență...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel