Oncologie
Pagina 47

Stresul favorizează orice boală, este deja un lucru cunoscut. Acum, cercetătorii au reușit s stabilească o legătură directă a stresului cu dezvoltarea metastazelor la cancerul de sân .

Scris de: Angela Sabău       28 Martie 2019, 12:26

Cancer mamar sau neuroblastom sunt două afecțiuni diferite. Cercetătorii au descoperit că au în comun o proteină care protejează împotriva cancerului, dar favorizează apariția neuroblastomului.  

Scris de: Angela Sabău       28 Martie 2019, 10:25

Cercetarea în medicină va face în curând ca o simplă probă de sânge să fie suficientă pentru ca medicul de familie să poată pune diagnostic de cancer. Rezultatele cercetării sunt încurajatoare.

Scris de: Angela Sabău       26 Martie 2019, 07:27

Imunoterapia funcționează în boli precum cancerul, unele studii arătând rezultate foart bune. Ultimele descoperiri în domeniul cancerului sunt considerate pași importanți în tratarea acestei boli care face anual mii de victime.

Scris de: Angela Sabău       25 Martie 2019, 11:55

Cancerul de sân face mai repede metastază din cauza expunerii la lumină slabă pe timp de noapte. Explicația, spun cercetătorii, are legătură cu ritmul circadian și producerea de melatonină.

Scris de: Angela Sabău       25 Martie 2019, 08:58

Cancerul de sân continuă să afecteze femeile de toate vârstele. Descoperit în faze incipiente, multe femei aleg să facă dublă mastectomie, pentru a elimina alte riscuri. Studiile arată că nu este întotdeauna util.

Scris de: Angela Sabău       21 Martie 2019, 12:12

Enzima care se credea că produce tumori și se administrau medicamente pentru reducerea ei, s-a consatat că, de fapt, suprimă tumorile. Descoperirea ar putea fi baza pentru noi tratamente în cancerul pancreatic.

Scris de: Angela Sabău       20 Martie 2019, 23:23

Chiar dacă sunt prognozate anul acesta 1,4 milioane de decese datorate cancerului, de fapt trenul este descrescător, arată un studiu publicat ASTĂZI în jurnalul Annals of Oncology, al Oxford. Datorită terapiilor moderne introduse în ultimii ani, a programelor de screening și al...

Scris de: Dana Lascu       19 Martie 2019, 14:55

Carcinomul ductal in situ   este cel mai comun tip de cancer neinvaziv. Termenul „ductal” vine de la faptul că debutează în interiorul canalelor lactifere.  Supraviețuirea acestei afecțiuni a fost studiată de către un grup de cercetători.

Scris de: Angela Sabău       18 Martie 2019, 23:34

Imunoterapia poate fi o alternativă în tratarea cancerului de rinichi. Considerat un cancer comun, face anual în toată lumea zeci de mii de victime. 

Scris de: Adisa Codruț       14 Martie 2019, 14:06

Cancerul pancreatic pare să fie una din cele mai periculoase afecțiuni, pentru că se instalează lent, fără simptome. Când simptomele încep să apară este, de obicei, în metastază, ceea ce îl face incurabil. Nu e de mirare că rata de supraviețuire este atât de mică.

Scris de: Angela Sabău       11 Martie 2019, 13:02

Există terapii și tratamente pentru diferite tipuri de cancer. De asemenea, cancerul de prostată are diferite tratamente, însă atunci când această afecțiune este combinată cu una cardiacă, unele tratamente se pare că nu mai sunt la fel de utile. 

Scris de: Angela Sabău       11 Martie 2019, 07:48

Nivelul vitaminei D ar putea fi văzut ca un marker pentru riscul de extindere a cancerului de prostată. Un studiu arată o legătură între forma agresivă a cancerului și nivelul scăzut al vitaminei.

Scris de: Adisa Codruț       09 Martie 2019, 09:09

Un studiu recent face legătura între uleiul de măsline extra vrgin și prevenirea cancerului de sân la femeile în vârstă. Chiar dacă nu se cunoaște exact care este explicația, utilizarea lui nu dăunează.

Scris de: Angela Sabău       09 Martie 2019, 07:23

Un examen RMN pare a fi util înainte de efectuarea unei biopsii, atunci când vorbim despre cancerul de prostată. Cercetătorii au constatat că acest tip de investigație cu rezonanță magnetică i-ar putea scuti pe bărbați de biopsie, atunci când nu e nevoie de ea.

Scris de: Angela Sabău       07 Martie 2019, 13:57

Două paciente dagnosticate cu cancer mamar au fost supuse unor intervenții chirurgicale. Spre deosebire de operațiile făcute până acum în astfel de cazuri, reconstrucția sânului s-a făcut pe loc, fără a mai fi nevoie de o operație ulterioară. 

Scris de: Adisa Codruț       06 Martie 2019, 20:11

Vitamina D pare să fie utilă în prevenirea cancerului, dar în cantități prea mari, total inutilă. Cercetătorii nu înțeleg exact care este legătura, dar rezultatul studiului a arătat benfeciile certe.

Scris de: Angela Sabău       01 Martie 2019, 15:55

Oamenii de știință au descoperit un defect în celulele imune, cunoscute sub numele de celulele T - „soldații” sistemului imunitar -, care explică incapacitatea lor de a identifica și distruge, de bunăvoie, tumorile de cancer.

Scris de: Dana Lascu       26 feb 2019, 23:31

Este posibil să fi văzut anunțuri prin ziare sau pe la televizor care îmbie cu texte de genul „Încercați acest remediu natural! Mii de oameni au făcut-o deja! Cancerul, vindecat miraculos” sau „Uite ceva ce doctorul tău n-o să-ți spună niciodată”. Dr. Robert...

Scris de: Dana Lascu       26 feb 2019, 00:31

Aspirina administrată în doze mici ar putea avea efecte benefice în prevenirea cancerului ovarian. Studiul a arătat că nu este valabil și la administrarea dozelor standard.

Scris de: Angela Sabău       25 feb 2019, 08:43

Cancerul de piele face parte din categoriile care se pot vindeca în mare măsură. Dar, ca și în alte forme ale afecțiunii, este foarte important să fie detectat cât mai devreme.

Scris de: Angela Sabău       20 feb 2019, 23:55

Dr. Laurențiu Bujor, directorul medical al Centrului Oncologic Sanador, a dezvăluit la Interviurile DC NEWS și DC Medical care sunt principalele cauze care duc la apariția cancerului, cât de periculos este virusul HPV și ce analize și investigații poți face ca să-ți dai seama din timp...

Scris de: Dana Lascu       16 feb 2019, 08:11

Prof.dr. Codruț Sarafoleanu, șeful clinicii ORL de la Spitalul Clinic Sfânta Maria, invitat în emisiunea Academia de Sănătate a explicat care este legătura între diferite forme de cancer din zona ORL și infecția cu HPV. Medicul explică motivele pentru care vaccinul contra...

Scris de: Adisa Codruț       16 feb 2019, 11:55

Dr. Laurențiu Bujor, medic primar radioterapie, medic specialist oncologie medicală și directorul medical al Centrului Oncologic Sanador, a detaliat, EXCLUSIV la Interviurile DC MEDICAL și DC NEWS, ce tipuri de radioterapie există, cât de utile sunt ele și în ce tipuri de cancere...

Scris de: Dana Lascu       14 feb 2019, 22:36

Banala aspirină ar putea fi de un real folos atunci când vine vorba despre prevenirea cancerului de colon. Ultimele studii indică această posibilitate

Scris de: Adisa Codruț       14 feb 2019, 18:02

Creșterea recentă a numărului de cazuri de cancer la corzile vocale sau cancer glotic, în rândul adulților tineri de 30 de ani, care sunt nefumatori, s-ar putea explica prin răspândirea virusului papilloma uman (HPV), arată un nou studiu. Contra infecției cu HPV există un...

Scris de: Dana Lascu       14 feb 2019, 11:12

Legătura dintre cancerul la sân și expunerea la ftalați - substanțe chimice care se găsesc în solvenți, șampoane, produse de machiaj, solvenți și jucării, bănuite că ar fi cancerigene - s-ar putea să fie doar un mit. Într-un studiu recent publicat, cercetătorii arată că nu au...

Scris de: Adisa Codruț       14 feb 2019, 09:59

Dr. Laurențiu Bujor, medic primar radioterapie și director medical al Centrolul Oncologic Sanador, a explicat, EXCLUSIV la DC MEDICAL și DC NEWS, că Tumor Board-ul este de fapt o comisie de specialiști din mai multe discipline care se reunesc pentru a analiza dosarul unui bolnav cu cancer și...

Scris de: Dana Lascu       13 feb 2019, 19:16

Ieri a fost lansat la București Navigatorul pentru pacientele cu cancer la sân, un soi de mini-ghid cu informații utile femeilor afectate de această boală.

Scris de: Dana Lascu       13 feb 2019, 03:08

Dr. Laurențiu Bujor, medic primar radioterapie, medic specialist oncologie medicală și directorul medical al Centrului Oncologic Sanador, a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC NEWS și DC MEDICAL, care sunt cele mai comune forme de cancer care pot fi tratate prin radioterapie și cum crește...

Scris de: Dana Lascu       12 feb 2019, 13:52

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel