Omicron: Oxford și AstraZeneca lucrează la adaptarea vaccinului lor anti-COVID

Adisa Codruț |
Data publicării:
Diferența dintre varianta Delta și varianta Omicron a coronavirusului care produce COVID-19. Foto: www.agi.it
Diferența dintre varianta Delta și varianta Omicron a coronavirusului care produce COVID-19. Foto: www.agi.it

Faimoasa Universitate Oxford și compania farma AstraZeneca au declarat că au încpeut munca la adaptarea vaccinului lor anti-COVID ca să fie eficient împotriva Omicron.

Universitatea Oxford şi compania farmaceutică AstraZeneca (AZ) lucrează deja la adaptarea vaccinului lor anti-COVID-19 pentru a putea fi eficient împotriva variantei Omicron, potrivit ziarului Financial Times. Astfel, Oxford/AZ se alătură altor laboratoare care studiază posibilitatea de a adapta serurile lor la noua variantă a coronavirusului, după ce experţii au avertizat că vaccinurile actuale nu vor fi eficiente împotriva Omicron.

"Împreună cu partenerii noştri din AstraZeneca, am făcut paşii preliminari pentru a produce un vaccin actualizat în cazul în care este necesar", a declarat pentru FT, responsabila grupului de cercetare de la Oxford, Sandy Douglas. Potrivit ziarului britanic, cercetătorii estimează că dezvoltarea acestui vaccin va putea dura aproximativ 100 de zile. Aceste studii intervin într-un moment în care multe ţări au reintrodus restricţii severe în faţa răspândirii rapide a noii variante Omicron, arată Agerpres.

Cu un număr record de cazuri COVID și cu temeri tot mai mari legate de necesitatea unor noi restricții din cauza Omicron în Marea Britanie, oamenii sunt îndemnați să fie atenți la simptomele specifice, scrie Daily Star. Potrivit experților, simptomele Omicron sunt diferite de cele ale variantelor „tradiționale” și sunt asemănătoare cu cele pe care le avem la o răceală obișnuită. De asemenea, a fost dezvăluit că 89% dintre cei infectați cu varianta de coronavirus Omicron prezintă același semn „inițial”.

Aceste semne timpurii, conform Centrului American pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, includ o tuse uscată și o  zgârietură în gât”, unii pacienți raportând, de asemenea, oboseală, congestie, strănut sau nas curgând,. Deși simptomele variantei Omicron au fost în mare parte ușoare, există temeri că este mai transmisibilă și că poate evita reduce imunitatea dată de vaccin. Potrivit Serviciului Național de Sănătate (NHS), cele mai frecvente simptome ale Covid sunt febra, tusea sau o pierdere/schimbare a simțului gustului sau a mirosului. Dar, mai multe cercetări în Omicron au dezvăluit că varianta super mutantă prezintă simptome diferite față de cele cu care suntem obișnuiți cu variantele anterioare precum Delta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel