Un nou studiu realizat de oameni de ştiinţă din Africa de Sud sugerează că infecţia provocată de varianta Omicron ar îmbunătăţi capacitatea sistemului imunitar de a neutraliza varianta Delta, potrivit unor surse citate de Agerpres.
Studiul sud-african, care nu a fost deocamdată examinat de alţi cercetători internaţionali, a descoperit că persoanele infectate cu varianta Omicron, în special cele vaccinate, dezvoltă o imunitate îmbunătăţită împotriva variantei Delta.
Studiul a inclus 33 de persoane vaccinate şi nevaccinate care au fost infectate cu varianta Omicron în Africa de Sud.
Deşi autorii studiului au descoperit că neutralizarea variantei Omicron a crescut de 14 ori în primele 14 zile după înrolarea voluntarilor, ei au constatat, de asemenea, că a existat şi o creştere de 4,4 ori a capacităţii de neutralizare a variantei Delta.
"Creşterea imunităţii de neutralizare a variantei Delta la indivizii infectaţi cu Omicron ar putea rezulta din scăderea abilităţii variantei Delta de a îi reinfecta pe acei indivizi", au explicat autorii studiului.
Alex Sigal, profesor la Africa Health Research Institute din Africa de Sud, a declarat luni pe Twitter că dacă varianta Omicron se va dovedi în final mai puţin patogenă, aşa cum indică situaţia medicală din această ţară, atunci ea "va contribui la eliminarea variantei Delta".
Alte studii realizate recent arată că persoanele nfectate cu varianta Omicron ar avea un risc mai mic de spitalizare sau deces, în comparaie cu cei infectați cu varianta Delta, însă este posibil ca la mojloc s fie o imunitate ridicată a populației generale în Africa de Sud.
Varianta Omicron pare să aibăcea mai mare vitesă de răspândire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.