Cercetarea care a fost condusă de Institutul de cercetare în domeniul sănătății NICM de la Universitatea Western Sydney, face lumină în lumea suplimentelor și vitaminelor. Analiza cercetătorilor, prima de acest fel, oferă îndrumări mai clare consumatorilor și clinicienilor, notează Inverse.
În timp ce studiile anterioare sugerează că niciun supliment alimentar, inclusiv omega-3s, nu a ajutat la prevenirea depresiei, această cercetare arată că omega-3 ar putea fi un aliat al antidepresivelor în tratarea acesteia.
Cea mai mare analiză a suplimentelor alimentare și a sănătăţii mentale - numită meta-sinteză - a fost publicată săptămâna aceasta în World Psychiatry. Acesta a examinat 33 de meta-analize ale studiilor de control randomizate (ECR). Cercetătorii au analizat datele de la 10.951 de persoane cu tulburări de sănătate mintală, inclusiv depresie, tulburări de stres și anxietate, tulburări bipolare, tulburări de personalitate, schizofrenie și tulburări de deficit de atenție / hiperactivitate (ADHD).
În timp ce alte cercetări s-au concentrat pe legătura dintre omega-3 și sănătatea inimii, o nouă recenzie privește modul în care omega-3 afectează mintea.
Cercetătorii au concluzionat că toate suplimentele pe care le-au revizuit - aminoacizi, pre- și probiotice, vitaminele C, E și D, precum și minerale, zinc și magneziu - erau sigure şi benefice, dar puține au avut vreun efect asupra tulburărilor mintale.
Rezultatele cercetării au dovedit că Omega 3, luate alături de tratamente convenționale pentru depresie, poate avea efecte bune în lupta cu bolile mentale.
Peste 300 de milioane de oameni la nivel global suferă de depresie. Este principala cauză de dizabilitate din lume, definită de ADA ca o deficiență fizică şi psihică, care limitează substanțial calitatea vieţii.
În plus față de efectul pe care îl are asupra depresiei omega-3, cercetarea a descoperit că suplimentele omega-3 pot pot fi benefice şi pentru persoanele cu ADHD și că aminoacidul N-acetilcisteină poate ajuta la tratarea tulburărilor de dispoziție și a schizofreniei.
Ce este Omega-3s?
Acizii grași Omega-3 sunt grăsimi esențiale - ceea ce înseamnă că organismul nu le poate face de la zero, ci trebuie să le obțină din alimente sau suplimente. Există câteva forme principale de omega-3: acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA), care provin în principal din pești, deci sunt numite uneori omega-3 marine, potrivit Harvard T.H. Chan .
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.